Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kouřovod

Od: trifid odpovědí: 18 změna:
Prosím poraďte jak zajistit kouřovod v komínu. Nedrží, vypadává.
Děkuji

Kouřovod

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Tak jestli máte nějak ten kouřovod vychýlený a tím má těžiště někam hodně stranou, tak to dobře držet nebude. To už jedině použít nějakou kotvící objímku na ten kouřovod.

hodnocení

2x

Nedrží, vypadává****utěsněním to nevyřešíte, vyfoťte to celé. Jak vypadává? Odklání se od stěny? Klesá dolů? Je krátká trubka?

Mělo by stačit, obalit tu černou trubku, aby šla těsně, trošku silou zasunout do sopouchu. Ale váha trubky musí držet těleso topidla..

hodnocení

1x
Podívejte po něčem takovém, zde dokonce stavitelná, vyberte podle průměru kouřovodu kominy-bokra.cz/...

jirib
hodnocení

0x
Těsnící žáruvzdorná šnůra...

trifid
hodnocení

Ta tam je, ale mám obavy že se časem vymačká.

trifid
hodnocení

Problém je že vložka není pod sopouchem.
Kouřovod #2

Jak jednoduché, když je foto.

Musíte mechanicky ukotvit trubku ke stěně. V místě, ke je to horní Al páska. Takto to opravdu nemůže držet.

jendad

Malé upozornění . Někde jsem četl , že u krbu je potřeba nerez kouřovod (asi , že je to schované - zazděné)

Ta páska mě trochu zaráží, výdrží takovou teplotu? Mám zkušenost, že časem lepidlo zdegraduje a přestane držet.
fik
Plastové HT odpadní potrubí cca 20cm od kouřovodu v uzavřené obestavbě? Hodně štěstí!

Jaká bude teplota spalin, jaká povrchová teplota bude na trubce?

Proč to teplé pouštět do komína zbytečně.

fik
HT potrubí má odolnost do 90°C. Tady dobrých 40% výkonu půjde do obestavby. Malá kamínka 6kW mi saunu 8m3 vytopí na 120°. Já bych to tedy takto nechtěl.
Mimochodem vzdálenost hořlavých předmětů od kouřovodu dle normy min 40cm. Co na to revizák?

fíku, v pořádku, já se sice ptal na něco jiného, ale to nevadí.

fik
Otázka je příliš nekonkrétní, příliš proměnných. Nelze odpovědět. Když otevře klapky primáru a sekundáru naplno, tak bude topit hlavně ten kouřovod. Když bude topit jak se má, bude to zase jinak.

fíku, OK, v pořádku

Přeji krásný víkend.

hodnocení

0x
Napojeni komínu a kouřovodu musí být prostor na dilataci. Kouřovod musíte přikotvit ke stěně.

trifid
hodnocení

Děkuji všem moc. Poohlédnu se po nějaké objímce.

hodnocení

0x

To HT potrubí určitě pořeště taky. Hned nad sopouchem udělat falešný strop obestavby, potrubí zaizolovat něčím nehořlavým a vzniklou dutinu odvětrat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]