Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chci změnit dodavatele elektřiny

Od: iloona odpovědí: 5 změna:

Dobrý den rádcové. Po vysokém doplatku při vyúčtování elektřiny se rozhoduji přejít k jinému dodavateli. Jsem celoživotně u Čez a chtěla bych přejít, jak jsem se dívala do ceníku, k Pražské plynárenské. Nemám se s kým poradit, proto píšu sem. Než se rozhodnu, chtěla bych se poradit, abych toho dříve nebo později nelitovala. Děkuji všem za názory a rady.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pohanka
hodnocení

2x

Já osobně mám pražskou plynárenskou el+plyn. Zatím jsem spokojená. Nic se mě nedotklo, pouze pár měsíců vystřelily zálohy výše (2022 energ. krize), poté šla cena dolů.

Ale nikdo nemůže do budoucnosti předpovídat, jak se budou ceny vyvíjet. Vždyť komodity honěj přes němrckou burzu.

Němci zase využívají naše vedení zdarma. A údržbu platíme my, v našich poplatcích.

Německo si zrušilo uhelné elektrárny. Spotřeba elektřiny se zvyšuje a bude jí prý málo, takže nárůst ceny asi bude všude.

Určitě byste našla levnější, já ale razím názor, raději u většího dodavatele a ve svém okruhu.

Známý přechází k PRE. (Byl právě u té jedné krachující z ranku Bohemia energie u Armexu. Platil zálohy po 15 000)

Porovnejte ceny ještě ceník PRE a PPas.

helin
hodnocení

1x
Vyžádejte si u Čezu RETENČNÍ NABÍDKU, tj. Zavolejte na infolinku, že z důvodu vysoké ceny za el. energii uvažujete o změně dodavatele a zda vám můžou nabídnout individuální cenu. Člověk na infolince zadá požadavek do systému a za cca týden Vám zavolají s nabídkou. V úterý jsem uzavřel takto smlouvu s fixem na 1rok s cenou cca 3,3Kc s Dph na VT i NT tarif.(sazba D57). Ani nemusím čekat do konce aktuální fixace která mi končí až za měsíc(samozřejmě také u Čez). Obecně takto to funguje u všeho, pojišťovny, operátoři, dodavatele energii, chce to občas provětrat smlouvy, dá se na tom dost ušetřit.

iloona
hodnocení

Pohanka, děkuji za rychlou odpověď.Ještě se zeptám jako úplný laik, bude nějak vadit, že bydlím 120 km od Prahy?

26.09.24 09:54

nebude

pohanka

Také nejsem přímo z Prahy, ale dojela jsem si přímo na přepážku. Setkala jsem se vždy s profesionálním přístupem. Je čas na dotazy /objednávkový systém/.

Aha, koukám, že nabízejí bonusy. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]