Nejste přihlášen/a.
Dobrý den rádcové. Po vysokém doplatku při vyúčtování elektřiny se rozhoduji přejít k jinému dodavateli. Jsem celoživotně u Čez a chtěla bych přejít, jak jsem se dívala do ceníku, k Pražské plynárenské. Nemám se s kým poradit, proto píšu sem. Než se rozhodnu, chtěla bych se poradit, abych toho dříve nebo později nelitovala. Děkuji všem za názory a rady.
Já osobně mám pražskou plynárenskou el+plyn. Zatím jsem spokojená. Nic se mě nedotklo, pouze pár měsíců vystřelily zálohy výše (2022 energ. krize), poté šla cena dolů.
Ale nikdo nemůže do budoucnosti předpovídat, jak se budou ceny vyvíjet. Vždyť komodity honěj přes němrckou burzu.
Němci zase využívají naše vedení zdarma. A údržbu platíme my, v našich poplatcích.
Německo si zrušilo uhelné elektrárny. Spotřeba elektřiny se zvyšuje a bude jí prý málo, takže nárůst ceny asi bude všude.
Určitě byste našla levnější, já ale razím názor, raději u většího dodavatele a ve svém okruhu.
Známý přechází k PRE. (Byl právě u té jedné krachující z ranku Bohemia energie u Armexu. Platil zálohy po 15 000)
Porovnejte ceny ještě ceník PRE a PPas.
Pohanka, děkuji za rychlou odpověď.Ještě se zeptám jako úplný laik, bude nějak vadit, že bydlím 120 km od Prahy?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.