Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Doporučte výrobce oken

Od: dominickaaa odpovědí: 15 změna:

Dobrý den. Budeme stavět dům. Jaký výrobce oken je nejlepší? Chceme okna a posuvné velké balkonové dveře. Děkuji za odpověď.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
V rodině máme okna z firmy DOLS Šumperk a spokojenost.

hodnocení

2x

To je těžké, každý napíše to co má doma a pokud to není úplný průšvih tak doporučí.

Obecně bych volil trojsklo, plastový (teplý rámeček mezi skly). Díval bych se na počet komor rámu i okna.
Obešel bych sousedy a pokecal.
Já mám třeba okna od Slovaktualu, ty nemají v profilu okna kovové výstuhy (tepelný most), ale sklo je v rámu vlepené a je tedy tuhé (nesvěšuje se) i bez kovových výstuh.
Okna mám 16.rok a kromě promazání jsem na seřizování nesáhl.
Nevýhoda je složitější výměna případného rozbitého okna, ale i s tím si odborník poradí.

Taky mám v jedné zakázce okna od Slovaktualu, musím s Vámi jen souhlasit.

hodnocení

1x

Teď řeším podobné, přesněji, dořešil jsem.

Obeslal jsem 10 firem, se stejným požadavkem. Někteří si nacenili co chtěli, bez ohledu, co chci já. Pak se cena lišila od Proplast 278293, až po OKNOSTYL 684 391.

Vidíte ten rozdíl?

Takže se začali sjíždět obchoďáci, na upřesnění požadavků, navrhnutí lepších řešení, obhajovali to, co jiní zavrhovovali. Po nějaké době zvítězila firma PKS. Ale nebyla nejlevnější.

Podobně jsem řešil mnoho zakázek z minula. Hlavně nikam nespěchat, co doporučí jeden obchodník, tak druhý zavrhuje.

Jedno upozornění, každý má doma to nejlepší, páč si to vybral. Hlavně trojskla, tři těsnění a sklo s rámečkem: 4/18/4/18/4

ben®
hodnocení

0x
Dobrý den, a přesná lokalita? ČR, Evropa či jinde ve světě? Architekt či projektant toho domu neporadí? Zdravím!
doplněno 26.09.24 08:44: Než odpovíte, tak zatím jeden odkaz na známého výrobce.
vekra.cz/...

hodnocení

0x
Jako první bych si ujasnil jaký okna a portály vlastně chci. Trojsklo je jasný, ale dál? Dřevo, plast, dřevohliník, jsou i jiný možnosti. Je ještě mnoho dalších možností a kombinací, ale tohle si musí člověk ujasnit jako první.

Jenyk, máte naprostou pravdu, že: "ale tohle si musí člověk ujasnit jako první."

Ale výrobce dřevěných, určitě nedoporučí plastové.

Který materiál převažuje u nových oken?

Milane, nejsem statistik, tak nevím přesně, ale tipnu si, že plasřáků bude více, z jednoduchého důvodu. Jsou levnější. Jestli jsou taky horší, to je otázkou. Podle mě jsou plasťáky horší, někdo jiný může mít zcela odlišný názor.

Pane Jenyk, ani já nejste statistik, abych měl přehled o počtech. Ale ve svém okolí znám jen plastová okna, a dřevěná jen vyjímečně. Hliníková už skoro vůbec.

Ale tuším z minula, že vy jste "dřevař"? :)

MIlane, máte pravdu, dělám do dřeva, okna dveře, schody.

Díky za potvrzení,. To víte, ta paměť není již to, co bývalo..

Přeji jen úspěch v práci.

tm
hodnocení

0x
Též máme DOLS Šumperk a spokojenost s okny i cenou (rok 21 nebo 22).

hodnocení

0x

My máme asi 16 let okna VEKRA a nikdy žádný problém...

krtek6
hodnocení

0x

nepleťte si výrobce oken s obchodníkem/prodejcem nebo montážníkem...výrobce oken je např. Vekra nebo Schuco nebo Gealan...obchodník/prodejde je ten DOLS Šumperk..

id
hodnocení

0x
11 let okna PRAMOS a balkonové dveře.
Nemáme problém. Vyrabí se na jihu Moravy. Mají bezva web, mrkněte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]