Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dávkovač mýdla senzor

Od: macvac odpovědí: 4 změna:

Nevíte někdo na jakém principu funguje senzor dávkovače mýdla. Dávkovač někdy nespustí a někdy spustí i sám od sebe.

Všude čtu že vložením ruky se spustí, ale jestli je tam infrasnímač nebo ultrazvuk jsem se nikde nedočetl. Díky.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Co jsem měl dávkovače, tak tam byl primitivní infrazenzor s vysílací blikající infraledkou a fototranzistorem. Když to začalo později zlobit, tak vždy proto, že se dovnitř dostala vlhkost. Časem mě přestalo bavit ty krámy opravovat a vrátil jsem se k mechanickému.

ben®
hodnocení

0x
Dobrý den, je tam senzor reagující na pohyb (v tomto případě rukou). Pokud přístroj nefunguje správně, tak je senzor buď špinavý (asi od mýdla) nebo porouchaný. Zdravím!
doplněno 26.09.24 08:30: Pokud se pohybujete v tu dobu okolo dávkovače a stín, který je také v pohybu je hodně tmavý, tak by to snad/asi bylo možné. Jestli je ten přístroj na baterky, tak dejte už nové.
macvac
hodnocení

Jo díky. Takže by mohl(kdyby byl hodně citlivý)reagovat i na stín který vytvořím na umyvadle pohybem ruky?

hodnocení

0x

Na mém dávkovači je infračervený senzor. Infra LED dioda vysílá signál a pokud je rukou odražen zpět, tak senzor vedle ní ho přijme a spustí dávku mýdla. Na černém povrchu je vyslaný signál pohlcen a senzor ho nemůže přijmout. Proč spouští samovolně netuším.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]