Potřebuji nové parapety. Chci se zeptat - je nějaký zásadní rozdíl mezi taženým a ohýbaným hliníkovým parapetem? Šířka většiny parapetů bude 30 cm a délka 230 cm. Rozdíl je samozřejmě v ceně... Dále - mám již omítku, tzn. měl bych koupit dražší boční krytky na omítku. Když jsem se díval na videa s instalací parapetů, tak i ty "po omítce" se prostě jen z boku nasadí na parapet, nic se nelepí, žádný silikon mezi krytku a omítku. Tzn. pokud bude stékat voda po špaletě, stejně zateče za tu krytku - má pak smysl investovat do dražší krytky "po omítce"? Děkuji za vysvětlení.
Případně v nouzi proškrábnout fasádu, napasovat parapet a zatmelit.
tm
Ano, byly nejdříve naplánovaný parapety a pak omítka. Jenže to by klempir nesměl ztopit zálohu a přestat komunikovat. Zedníci dělali, postavený lešení, takže prostě udělali i fasádu. A mezi ta krytka po fasade se nějak lepí, tmeli k parapetu a fasádě?
Stacilo objednat parapety a zednici by je namontovali. Zalezi ktere krytky mate namysli, ale většinou tam jsou jen nasunute. Ale je asi dobre je prilepit, at nedilatujou s parapetem. Prilepil bych je ke stěně pu tmelem v barve, pripadne by to slo i zakamlufovat fasadni barvou a štětečkem, pokud vam zbyla. Pokud ohybany, tak aspon 1,5mm pri vasi sirce parapetu. U tazeneho je tloustka podle sirky az cca 3mm
tm
Stačilo objednat... objednáno bylo u klempire. Ten vzal zálohu, sliboval, pak přestal komunikovat, neotviral dveře a zedníci už šli na to, protože se uvolnilo lešení a další možnost by byla možná za půl roku. Samozřejmě to dopadne tak, ze objednám sám a sám namontuji. Nebudu už nikomu cpát peníze. Koukal jsem na videa a tam to jen zboku nasunou a privrtaji na šroubky k oknu. Nic tam právě nelepí. Asi se to bere tak, ze z té spalety toho moc za krytku nenatece a neřeší se to.
A ted uz ty penize mate? Me to vysvetlovat nemusite, ja jsem ted zateploval tak vim, co to obnasi. Pokud vas ignoroval, tak necekam na zazrak a jdu objednat, byvaji do dvou dnu pripravene a mohly byt pekne zatahnute barvou. Ted to tam budete lepit a uz to nebude vypadat dobře. Jo normalne je z boku nasunete. Jsou bud plechove a nebo plastove. Na ty plechove se správně jeste osazuje lista s perlinkou, at to kolem nepraska.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.