Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hydroizolace na nový beton

Od: vikos® odpovědí: 10 změna:
Zdravím rádcové.
Za nedlouho mi budou vylívat základový beton na který následně přijde hydroizolace. Firma, která to dělá chce hydroizolaci (pásy) dávat po cca 3-4dnech. Co různě čtu, tak mi to přijde hodně brzy ale různí stavaři a "stavaři" okolo mi zas říkají, že je to v pohodě a beton i tak vytvrdne.
Je to opravdu OK? Nepoškodí se beton, když na něm bude hydroizolace tak brzy?
Na izolaci pak prijde polystyren a v tl.cca 10cm a nakonec se vylije cementová podlaha.
Děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

dávat po cca 3-4dnech***není problém

Je to opravdu OK?***je to v pohodě.

Nepoškodí se beton,***nepoškodí se

Čeho se obáváte?

hodnocení

Dekuji za odpověď. Obavy mám z toho, zda nezůstane třeba vlhký nebo po zatížení dalšími vrstvami, které prakticky hned po položení hydroizolace treba nepopraská, neklesne nebo nebude mít nějaké jiné vady. Nebo třeba hydroizolace správně nepřilne a nebude plnit svou funkci. Nevím:/ jen mám laické obavy a protože to není zrovna levné, nechtěl bych udělat chybu a pak to draze opravoval.

Pod izolací bude beton stále vlhký, ale to vůbec ničemu nevadí, důležitý je aby bylo sucho nad izolací. Izolace stačí jen položená, nemusí se navařovat na podklad.

hodnocení

@jenyk děkuji za odpověď. I když bude beton vlhký, tak nehrozí, že se po zatížení "pohne" a třeba kvůli tomu časem pak dojde k propadu/prohnutí podlahy?
petrovic

Betonu, zrovna tomu zrajicimu vlhkost jen prospeje. Pod izolaci, smerem do zeminy stejnak bude stale v kontaktu s vlhkosti, vodou. Kdyz se betonuje v lete, je horko, musi se beton dokonce zalivat vodou aby nepopraskal. Rika se tomu hydratace cementu. Pokud se bude izolace varit, pak je to naprosto OK.

Obáváte se zbytečně, kdysi jsem měl křivku tvrdnutí betonu, kdy do 3 dnů má již dosti velkou trdost a pevnost. Když je beton kvalitní, za 5 hodiny do něj těžko zatlučete roxory. Po 8 hodinách klidně můžete po něm chodit.

Viděl jsem ve 14 hodin vylévání panelu na stavbu, ráno v 8 hodin ho již jeřáb nakládal na podval.

Zaklopením hydroizolací nic nepokazíte, někdy to může být i vhodné.

hodnocení

2x
Akou technologiou sa budu pasy lepit? Riadte sa navodom vyrobcu pre pasy a od firmy ziadajte pisomnu zaruku. Napr pre dispeznu izolaciu nanasanu ako nater stetcom je paziadavka na vyzrety beton.
hodnocení

Co říkali, tak pásy budou navařovat.

hodnocení

Děkuji všem za odpovědi

vikos, děkujeme za poděkování, nebývá to často.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]