Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Malý nebo velký lis na tvarovky

Od: ttz odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, chci si pořídit lis na tvarovky. Budu to používat poloprofesionálně při zaměstnání v jiném oboru. Líbil by se mi malý lis, ale říkám si, že občas by se hodily i větší průměry a megapress. Má cenu zvažovat koupi jednoho lisu s využitím i na malé průměry, nebo je tak neohrabaný, že je téměř nutné mít lisy dva? Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Neviem kto ako, ale ja by som teda "majstra", ktory riesi zaciatky podnikania otazkami na internete, teda doma mat nechcel. Desia ma tie zakladne otazky o naradi ako lisovacka / ohybacka. Bud v tom mam prax z hlavneho pracovneho pomeru a teda zhruba viem, co potrebujem alebo druha moznost je aka? Ucit sa za pochodu u zakaznikov?

ttz

Já vím, co chci, ale nikde na to nemůžu narazit. Třeba vidím ohýbačku Rems swing, která se běžně prodává za 10000 a podobné jsou na internetu i 6x levněji, jenže jsou všechny na palcové rozměrya já potřebuji 15, 18 a 22 mm. Ptal jsem se pána z velkého internetového obchodu a sám řekl, že třeba ten Rems swing se začne brzo zplošťovat a že je to tak na tři roky a neuznávají reklamace řeknou, že je to na měkké a ne polotvrdé měděné trubky, takže je asi stejně nekvalitní, jako ty levné...Doporučil mi kuši, ale když jsem řekl, že s tím chci přesně ohýbat etážky třeba o 30 °, uznal, že se to dělá blbě. Jediné, co mě mohl nabídnout je Rothenberger H+W, ale to je jen do svěráku, což je pro mě zásadní nevýhoda, Rems sinus ani nemá vyznačený úhel 30°, stojí 20 tisíc a vypadá jako z tržnice. Kupovat DODO za 20 tisíc se mi vážně nechce. Nevidím nic špatného na tom se poradit. Vím přesně, co potřebuji, bohužel jsem asi moc náročný a trh není schopen uspokojit mé požadavky. Není to lehké rozhodování, když máte na internetu inzerovánu třeba řezačku CU trubek za 100 Kč a 2000 Kč, jsou konstrukčně podobné a zdá se, že mohou odvádět podobnou práci a třeba i mít podobnou životnost, ale nikde v obchodě těch věcí moc nemají a tak si je nemůžete prohlédnout a navíc kamenné prodejny jsou velmi drahé, třeba řezačku odpadních trubek jsem koupil za 1000 Kč a maro, které tady má pobočku tu samou nabízí za 1600 Kč. Většina řemeslníků to asi řeší tak, že je jim to jedno, zákazníkům si řeknou o strašné peníze a ti jim je dají, každou chvíli slyším někoho říkat něco jako že montáž dvou radiátorů stála 18 000 Kč a přitom je viděli v obchodu za 2000 Kč a trubky a armatury stály taky relativně málo...Lis už jsem si pořídil nakonec jen malý Rothenberger Compact TT, když jsem mluvil s pánem z obchodu, říkal, že někteří instalatéři ani lis nemají. Já bych rád i lis velký, občas by se hodil, ale bohužel nemůž mít vše a ekonomicky to zatím nedává smysl...

hodnocení

0x
Nema cenu porizovat drahe naradi, pokud nemate uz rozjednane zakazky. Naradi se da u Ptacka zapujcit i s lisovacima celistma.

Mne to cele pripada ako taky hura Hurvinek system, pan nevie, ake naradie kupit, ako viest uctovnictvo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]