Nejste přihlášen/a.
Neviem kto ako, ale ja by som teda "majstra", ktory riesi zaciatky podnikania otazkami na internete, teda doma mat nechcel. Desia ma tie zakladne otazky o naradi ako lisovacka / ohybacka. Bud v tom mam prax z hlavneho pracovneho pomeru a teda zhruba viem, co potrebujem alebo druha moznost je aka? Ucit sa za pochodu u zakaznikov?
Já vím, co chci, ale nikde na to nemůžu narazit. Třeba vidím ohýbačku Rems swing, která se běžně prodává za 10000 a podobné jsou na internetu i 6x levněji, jenže jsou všechny na palcové rozměrya já potřebuji 15, 18 a 22 mm. Ptal jsem se pána z velkého internetového obchodu a sám řekl, že třeba ten Rems swing se začne brzo zplošťovat a že je to tak na tři roky a neuznávají reklamace řeknou, že je to na měkké a ne polotvrdé měděné trubky, takže je asi stejně nekvalitní, jako ty levné...Doporučil mi kuši, ale když jsem řekl, že s tím chci přesně ohýbat etážky třeba o 30 °, uznal, že se to dělá blbě. Jediné, co mě mohl nabídnout je Rothenberger H+W, ale to je jen do svěráku, což je pro mě zásadní nevýhoda, Rems sinus ani nemá vyznačený úhel 30°, stojí 20 tisíc a vypadá jako z tržnice. Kupovat DODO za 20 tisíc se mi vážně nechce. Nevidím nic špatného na tom se poradit. Vím přesně, co potřebuji, bohužel jsem asi moc náročný a trh není schopen uspokojit mé požadavky. Není to lehké rozhodování, když máte na internetu inzerovánu třeba řezačku CU trubek za 100 Kč a 2000 Kč, jsou konstrukčně podobné a zdá se, že mohou odvádět podobnou práci a třeba i mít podobnou životnost, ale nikde v obchodě těch věcí moc nemají a tak si je nemůžete prohlédnout a navíc kamenné prodejny jsou velmi drahé, třeba řezačku odpadních trubek jsem koupil za 1000 Kč a maro, které tady má pobočku tu samou nabízí za 1600 Kč. Většina řemeslníků to asi řeší tak, že je jim to jedno, zákazníkům si řeknou o strašné peníze a ti jim je dají, každou chvíli slyším někoho říkat něco jako že montáž dvou radiátorů stála 18 000 Kč a přitom je viděli v obchodu za 2000 Kč a trubky a armatury stály taky relativně málo...Lis už jsem si pořídil nakonec jen malý Rothenberger Compact TT, když jsem mluvil s pánem z obchodu, říkal, že někteří instalatéři ani lis nemají. Já bych rád i lis velký, občas by se hodil, ale bohužel nemůž mít vše a ekonomicky to zatím nedává smysl...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.