Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zátopové oblasti. Váš názor na bydlení

Od: michal45 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den.

Chtěl bych se v přátelském duchu zeptat na jednu věc kterou nechápu.

(Nikdy mě povodně přímo nezasáhly)

Dost lidí píše nebo říká proč si ty lidi které je to vytopilo dále zástávají tam kde jsou když je to může a z cela jistě zasáhne znova.

Nebudu brát, že to strhlo někomu dům. To je jiná.

Ale když to někumu vyplavý dům tak si ten den má říct... "No tady už nebudu zítra koupím pozemek tak vystavím nový barák a než se to postaví tak budu bydlet v bytě v nájmu."

"Ale miliony nemám takže zítra jdu zažádat o hypotéku."

Dle mého názoru ty domy nemusí mít třeba plovoucí podlahu která to nevydrží. Nábytek z lamina který se rozmočí. Dveře to samé. Určitě tam může být nějaké opatření aby škody byli co nejnižší ale přeci ty lidi se nemůžou všichni jen tak přestěhovat. To přeci nejde ne?

Jinak co je to záplavová oblast? V roce 2002 pamatuji potok ve kterém by jste v létě nenabrali ani půl konve vody a pak ten potok vytopil bahnem z pole pozemky.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

4x

Ti lidi tam bydlí, mají tam dům,vyrostli tam.Nic jiného nezbývá,než tam bydlet,protože takový dům v záplavové oblasti pojišťovna nepojistí a velice těžko se prodá,aby se mohli odstěhovat jinam.Mají tam vazby na rodinu a podobně.Zařízení domu mají stejné jak lidi v jiných oblastech.Je to smutné,ale asi se ty záplavy budou opakovat a pomůžou jen protizáplavová opatření.

lalala
hodnocení

1x

Si to představuješ jak Hurvínek válku. Vyplavenej barák neprodáš za tolik abys koupil/ postavil slušnej barák mimo záplavovou oblast. Z náhrady škody s bídou zaplatíš opravu toho původního.. Úplně spláchlej barák pojištěnej je lepší situace. Novej jde postavit i na stejným místě, postavíš to na pilotech a bydlení v patře. Pak voda jen projede, barák zůstane a máš jen bláto na zahradě. Jen musíš stihnout přeparkovat auto na kopec nebo mít vejš i stání.

Nábytek bys musel mít plastovej, jinak to shnije taky. Lepší je levnej, po povodni vyhodit a koupit zase novej. Podobně spotřebiče, např. z praček přežije možná tak valcha...

michal45
hodnocení

Nevím jestli to byla reakce na mě... Ale já to právě tak jednoduše neberu. Proto ta otázka...

Ale ano ty auta mohl přeparkovat každý kdo zrovna nebyl na dovolené...

sss
hodnocení

1x

Ty lidi už nemusí mít peníze, věk a smysl, a taky sílu do toho jít znova. Jsou v koncích. A jaký dům postavit? Asi znáte pohádku Mrazík. Tak tu chaloupku babi Jagi na kuří noze. Když povodeň, tak odkráčet.

Asi neznáte cenu věcí, co by vydrželo vodu a máte na rozhazování. Rada je jedna- kupte si tam jednu chaloupku , rádi ji určitě prodají za větší love a zkuste tam žít. A nebojte se, dnešní vláda Vám určitě pomůže a vyšle okamžitě signály s pomocí. Chválit ji za to nemusíte , pochválí se sama, jak to vše zařídila dobře a pomohla.

michal45
hodnocení

Já nevím jestli jsem to špatně napsal... Ale já právě taky nechápu ty lidi co píšou, že se mají odstěhovat a jít jinam...

xd

A na co se přesně ptáte?

Tohle má přece v rukou ten, kdo bude podporovat vytopené.

Záplavových aktivních zónách se stavět nesmí. A pokud tam někdo postavil nebo to koupil, tak bych mu nedal ani korunu z z nějaké státní podpory... Tedy pokud nějaká taková státní podpora existuje, nevím.

Ti lidé co asi říkají že se má přestěhovat jinam, tak asi nechtějí, aby ses jejich dani, sanovali objekty, které budou časem stejně zase vytopený a stejně budou stát asi jejich peníze, nevím...

Jinak ať si každý na svém pozemku staví kde chce, ale je pouze na svoji zodpovědnost

Vydím, že na to máte zcela jasný názor. Jen teda prosím vysvětlete, jak to chcete udělat třeba s těmi částmi některých měst, která byla také zatopená. Zbouráte je a postavíte na kopci? A jinak, když se podíváte do minulosti, lidé si stavěli obydlí kolem vodních toků cíleně, byla to dopravní cesta, zdroj vody pro zířectvo. Proto je tam tak husté osídlení a ne proto, ža by lidé byli blbí. No teď mě napadlo, že bychom mohli přestěhovat i část Prahy,ne?Zatopená přece byla... Prostě takové chytré řeči těch, kteří řešení v podstatě nemají a hlavně se jich to netýká, mě štvou. Taky ze svých daní platím plno věcí, se kterými vnitřně nesouhlasím, ale zrovna u těchto postižených lidí mně to absolutně nevadí. A ne, opravdu jsem nebyl vytopený...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]