Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
v rámci rekonstrukce RD budu pořizovat bojler, chci Dražice 200 l. Nabízejí modely:
OKCE 200
OKCE/E 200
OKCE 200 2/2 kW
OKCE 200 2/4 kW
OKCE 200 2/6 kW
K místě bojleru mám přivedené kabely 3 fáze, noční proud a klasický 230 V. Chtěl bych vybrat takový model, který by v budoucnu mohl být ohříván FV panely případně přetoky z FVE a jeho zapojení by nečinilo žádné komplikace.
Odkaz na bojlery Okce na stránkách výrobce:
dzd.cz/...
Elektrice nehovím, poradíte mi? Děkuji.
Ještě poddotaz: Nevím který ze zmíněných si vybrat. Ty 2/2 kW, 2/4 kW, 2/6 kW se napojují na 3 fáze a čím vyšší poslední číslo, tím dokáží vodu ohřát rychleji, je to tak? Ještě se liší v něčem, mají nějakou další výhodu? A má nějakou výhodu elektronický termostat?
Máme maličko větší OKCE 250S, topná příruba TPK 210/12 - 6,6 kW. Bojler jako takový vyhoví podle velikosti, ale patrona pro ohřev musí být vhodná pro FVE tzn aby fungovala každá fáze nezávisle na ostatních, aby pak pobrala různé přetoky na fázích a fungoval u toho termostat.
Ujistěte se, že výrobek resp jeho popis obsahuje tento text: "Dražice TPK 210–12 - 6,6 kW topná příruba - 400V. Topná tyč může spínat po jednotlivých fázích!"
Zdravím,
Tento bojler dzd.cz/... ,by měl podle technického popisu v návodu(ke stažení) mít dvě topné spirály a dva termostaty,to znamená jednu topnou spirálu na noční proud a druhou na fotovoltaiku ,taky o něm uvažuju až mi doslouží stávající bojler.
Mohu ještě nabídnout případným zájemcům zkušenosti s MPPT měničem ANTIK, který umožňuje ohřívat vodu jak z FV panelů, tak i ze sítě...s možností nastavení času, kdy je k dispozici NT tarif; je tam na výběr mnoho nastavení, podrobněji zde. Dnešní výroba 11,4kWh ze 6 panelů á 430Wp...bojler OKCE 200 S, suchá topná spirála 3200W...odpor topného drátu 15,5 ohmů, výkon měniče nastaven na 3kW...teplota vody momentálně 77 st. C...cenová relace pro případné zájemce
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.