Mám průtokový ohřívač do koupelny a je tam taková součástka která nevím k čemu slouží. Je nutné jí tam také zapojit? Návod od toho bohužel nemám. Je na tom napsané Safe care.
Na zpomalení průtoku stačí malá díra Co máme průtokovou baterii, má to řešeno tak, že při běžném otočení páky teče teplá až dokonce horká voda jen z malých dírek perlatoru a při otočení nadoraz pak naplno proudí i větším otvorem uprostřed, samozřejmě jen vlažná či studená.
Logicky-pokud je na součástce napsáno SAFE CARE, jedná se o péči/ochranu zdraví. Pochybuju, že o ochranu zdraví ohřívače. Za druhé, tohle se montuje jak na přívody tak na vývod(teplá) Pravdu mám v tomhlectom případě já. Ja zase někdy nevím věci, co vědí ostatní rádci a zeptám se tu.
Můžete uvést, kde jste získal tuhle informaci? Určitě neznám všechno , můžete mi proto vysvětlit, jak ta věc brání úniku elektrického proudu? Kudy, odkud a kam?
@magdon Taková věc,v menším měřítku i pro děti pití s brčkem bezpečnost pravidla pro ochranu veřejného zdraví. Zákon schválení pro normu i celé oblasti USA. Může dojít k zástavě srdce po výrazné iritaci elektrickým proudem srdeční komory V USA každý rok dochází ke smrtelný úraz tak jako ke značným škodám na majetku privátní i veřejného vlivu. Každé elektrické zařízení musí být schváleno pro provoz v USA zrovna tak namontováno s patřičným oprávněním. Garance může být při špatně montáži zamlčena a neodpovídá generální výrobce produktu
Bobane, nešlo by to napsat nějak srozumitelně? Vždyť to od začátku do konce nemá hlavu ani patu. Jaký únik proudu? Odkud kam uniká proud? To vysvětlení taky nedává žádný smysl.
@magdon @jenyk Voda prochází takovým silikono-plastovym šnekem, tím se prodlouží vodní cesta, takže dostanete teoreticky menší šlehu než kdyby to šlo napřímo. Je to jako kdybyste do bazénu strčili vodič pod síťovým napětím ~230V a teď je velký rozdíl zda si sahnete na hladinu vody několik cm od vodiče nebo zda sahnete třeba 5metru na hladinu od vodiče. Žádná věda. Věřte nevěřte, funguje
Jako že by to nějakým záhadným kouzlem zajišťovalo elektrickou nevodivost vody? Podle mě jde o zpětnej ventil (i když pak mi tam chybí výtok z přetlakový pojistky), nebo regulátor pro snížení tlaku, pokud je bojler nějakej materiálově ošizenej šmejd, co by se nefoukl při běžně povolených 6 barech...
Je to podstatně sofistikovaná součástka za rentabilní cenu. Každé elektrické zařízení musí být schváleno pro provoz v USA zrovna tak namontováno s patřičným oprávněním. Garance může být při špatně montáži zamlčena a neodpovídá generální výrobce produktu
Může to být nějaký filtr, aby se nedostávaly do nádržky nečistoty a pokud by z jedné strany šlo foukat a z druhé strany ne, tak tam je zpětná klapka, aby so ohřátá voda nevracela zpět do přívodu.
"Safe care" znamená, něco, co zajišťuje bezpečnost - nějaký bezpečnostní prvek.
O jaký průtokový ohřívač se jedná? Má nějaký štítek, který by bylo možné vyfotit?
Tak to vypadá opravdu na pomůcku k omezení elektrický vodivosti vody, v principu dlouhá tenká plastová trubka A možná to má souvislost s funkcí ochranný anody proti korozi.
km
připomnělo mi to tu televizní soutěž, jak se v ní kdysi hádalo, k čemu slouží záhadné předměty
Mám vyzkoušeno, že elektrický odpor vody se díky tomuto dilu zvýší cca 20krat Neříkám že všechno vím, ale fakt věřte tomu, že je součástka na to, co tu celou dobu píšu,zbytečně ztrácíme čas
Mám průtokový ohřívač do koupelny a je tam taková součástka která nevím k čemu slouží. Je nutné jí tam také zapojit? Návod od toho bohužel nemám. Je na tom napsané Safe care.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.