Nejste přihlášen/a.
Pretože,lebo ste omietli tehly,ktoré boli nasiaknuté dechtom a sadzami. Ak je komín nanovo postavený,tak prerážajú sadze a decht cez murivo.
tehly,ktoré boli nasiaknuté dechtom a sadzami***jak to víte, že tam byly ty cihly? Proč flek není i do boku?
1/ v tom místě zevnitř kondenzuje voda a vlhkost prosakuje ven
2/ prší na fasádu komínu a původní špína komínu prosakuje skrz napovrch
nevíme podrobnosti, ale jestli je to původní komín a je jen nově naštukovaný a předtím byl zvenku černý jak bota (což někdy bývá, když se topí třeba borovcí a komín má stříšku, kouř se někdy točí kolem komína a špiní ho), tak je možný, že ta černota prolézá napovrch
Netěsnou komínovou vložkou prosakuje při špatném spalování dehet. Zabránit tomu lze převložkováním, ale z nasáklých cihel to už prakticky nikdy neodstraníte.
Mám osobní zkušenost, měl jsem kdysi stejný problém. Komín jsem postavil z azbestocementových rour, obezděných cihlami. Při stavbě komínu jsem to podcenil a spáru mezi rourami jsem důkladně neutěsnil. V místě špatného spoje a následkem nedostatečného tahu komína po čase prosákl dehet skrz cihly a na omítce vytvořil přesně takový flek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.