Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spárování

Od: ramacc odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, co způsobí nerovnoměrný odstín Spárovací hmoty po zasparovani koupelny. Použitý Ceresit.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Je to už suché? Fleky způsobuje rozdílný obsah vody, resp. různá rychlost vysychání, např. v závislosti na množství spárovací hmoty. Pokud by rozdíl v odstínu zůstal, dá se řešit renovačními přípravky.

google.com/...

doplněno 19.09.24 21:41:

Ono to, Bene, nemusí trvat v řádu hodin. Jestli někdo kašlal na technologické pauzy a pod obkladem je v konstrukci zavřená voda, může to trvat dost dlouho. Nevím tedy, jak spárovačka, ale taková nivelace ztrácí vodu i 2 týdny. Tam je pak krásně na barvě vidět, kde je 5 a kde 15 mm.

ben®
amper - to mé doplnění nebyla kritika Vaší odpovědi. Je to podobné, jako kdyby se někdo ptal, proč při malování stěny v bytě bílou barvou je to nejdříve tmavé, za hodinu šedé a ještě později bílé. Ovšem, věřím tomu, že jste to trefil a v tom bude zakopán onen pověstný pes.

Bene, já vím a jako kritiku jsem to v žádném případě nebral. Spíš jsem chtěl bránit tazatele. Vytvrzení stavební hmoty a ztráta obsahu vody jsou 2 naprosto rozdílné věci a člověku to nemusí sepnout, pokud není zrovna kovaný v oboru. Změna barvy je přitom vázaná na obsah vody, tedy probíhá ještě dávno poté, co hmota získala valnou většinu finálních hodnot pevnosti a tvrdosti. Sám jsem byl překvapený, kolik vody obsahuje i stavební hmota, která jinak vypadá suchá.

Nicméně, něco shnilého je "ve státě Dánském". Srozumitelnost a jednoznačnost dotazů se poslední dobou limitně blíží nule. Jinak řečeno, tazatelé se neumějí vymáčknout...

ben®
hodnocení

2x
Dobrý den, bude to vidět/kazit estetický dojem, ale z hlediska stavebního to nevadí. Zdravím!
doplněno 19.09.24 21:32: Tak to, co zde předpokládá kolega, že tazatel položil dotaz aniž by měl spárování již suché, je snad neuvěřitelné, resp. to by se snad musel ptát člověk nějak mozkovně oslaben či IQ velmi nízkého . Fakt, těžko tomu uvěřit!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]