Nejste přihlášen/a.
Je to už suché? Fleky způsobuje rozdílný obsah vody, resp. různá rychlost vysychání, např. v závislosti na množství spárovací hmoty. Pokud by rozdíl v odstínu zůstal, dá se řešit renovačními přípravky.
Ono to, Bene, nemusí trvat v řádu hodin. Jestli někdo kašlal na technologické pauzy a pod obkladem je v konstrukci zavřená voda, může to trvat dost dlouho. Nevím tedy, jak spárovačka, ale taková nivelace ztrácí vodu i 2 týdny. Tam je pak krásně na barvě vidět, kde je 5 a kde 15 mm.
Bene, já vím a jako kritiku jsem to v žádném případě nebral. Spíš jsem chtěl bránit tazatele. Vytvrzení stavební hmoty a ztráta obsahu vody jsou 2 naprosto rozdílné věci a člověku to nemusí sepnout, pokud není zrovna kovaný v oboru. Změna barvy je přitom vázaná na obsah vody, tedy probíhá ještě dávno poté, co hmota získala valnou většinu finálních hodnot pevnosti a tvrdosti. Sám jsem byl překvapený, kolik vody obsahuje i stavební hmota, která jinak vypadá suchá.
Nicméně, něco shnilého je "ve státě Dánském". Srozumitelnost a jednoznačnost dotazů se poslední dobou limitně blíží nule. Jinak řečeno, tazatelé se neumějí vymáčknout...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.