Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lodní lak

Od: lk odpovědí: 9 změna:

Ahoj, je normální, že mi tento lodní lak sm*di ještě po 10 dnech od natření, to mám v dílně a docela velký barák a sm*dí mi to i venku, je to fuj...

obi.cz/lodni-laky/luxol-lodni-lak-2-5-l/p/3715083
za jak dlouho tenhle lak vyzraje a vysm*adne? Mate zkušenost s jinými značkami laku na venkovní použití?

Zatím to mám v dílně, a stejně se mi tam nachytal prach i když byla zavřená bez průvanu 24 hodin po natření

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Tos natíral doma loď? Na nic jinýho se lodní lak nehodí a na venkovní použití už vůbec ne. Většinou to udělá když se spěchá a druhá vrstva se natře na nedokonale suchou první vrstvu. To pak schne nesmyslně dlouho. A najednou je času dost, při čekání, než to uschne.

lak

A který jiný průhledný lak na venkovní použití, Na stoly a lavice aby to bylo hladké lesklé trvanlivé?!

Průhledný tedy transparentní lak na venkovvní použití, který dlouho vydrží je nesmysl. Nevydrží žádný. Musí to být něčím přibarvený, nejlépe nějaká lazura.

lak

Tomu nerozumím, proč?

hodnocení

0x
Takhle dlouho by to smrdět nemělo.
Nebyla vrstva laku příliš silná? Lak příliš hustý?
Protože v tom případě horní mikrovrstva zatvrdne, ale ve větší hloubce laku zůstane uvězněné ředidlo, co se odpařuje pomalu a špatně přes horní vrstvu laku.
To je praxe
lak

Druhá vrstva šlo určitě za několik dnů, až týden, oni tam píšou přetírattelný po 24 hod.

A že za 6h to nelepí, ale lepidlo to resp. ne úplně, Jakože to prostě není úplně tvrdý, i za těch 4 20 hod., i za těch 10 dnů je to pořád takový no nevím...

Na ty ranní to bylo štětcem tak jde o to jestli s tím máte s touto značkou někdo zkušenosti?

Natírala jsem tímto lodním lakem madla k židlím a dřevěnou houpačku. Dělala jsem to v létě venku, nepostřehla jsem tedy žádný nezvyklý dlouhodobý smrad. Na madlech židlí vydržel sedm let (židle jsou neustále venku), osmý rok se začal loupat.
Jestli to není ani za 10 dní vytvrdlý, je někde chyba, bohužel těžko říct kde.

hodnocení

0x

Pro nátěr dřeva, ve venkovním prostředí, jedině lazuru. A natírat tak, aby nevytvořila lesklou vrstvu. Pokud někde nevsákne, setřít tato místa hadrou. Není sice lesklý povrch, pouze matný, ale pokud po určité době změní vzhled, není nutno nic pracně odstaňovat a pouze se snadno provede opětné přetření. Což nebývá u laků možné a odstranění předchozíhio nátěru je nutné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]