Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Já se z těch kun už zblázním

Od: lukas119944 odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, koupili jsme dům po celkové rekonstrukci.
Bylo děláno vše, včetně střechy.
Bohužel z jedné strany mi přečuhuje střešní krytina asi o 10-15 cm přes trám, takže je v celém štítu mezera, kudy se nahoru dostává jedna kuna za druhou. Ten matlák, co to dělal, dal ze 3 stran mřížky, kudy se tam nemůže dostat, ale proč nedal mřížku i z poslední strany, to je záhada.
Každopádně mi tam vlezla kuna. Tý jsem se zbavil. Pak přišla další - taky už je pryč. Teď 4 dny zpět spíme a nad hlavou slyšíme, jak si tam minimálně 2 kuny hrají.
Už jsem z toho vyřízený a potřebuju ten štít zadělat. V příloze přikládám fotky, jak štít vypadá včetně fotky krytiny, která má přesah a kudy ta mrcha leze - asi po okapu, nebo po hromosvodu (u toho je na fotce vidět špína na fasádě).
Prosím, čím to mám podbít? Napadlo mě koupit latě, nebo palubky, nebo nějaká prkna? Původně jsem koupil takové ty ochranné sítě, pásky (dávají se pod okap, aby tam nic nevlezlo a zároveň aby tam šel vzduch), ale jsou z asi 5 mm silného plastu a to si myslím, že ta mrcha překouše.
Mockrát děkuji za jakoukoliv radu.
doplněno 17.09.24 08:39: Ještě doplním, že mě napadlo koupit nějaké králičí pletivo. Tloušťka drátu tak 0,8-1 mm, oka maximálně 16x16mm. Jen si nejsem jistý, jestli to nepřekouše...

Já se z těch kun už zblázním
Já se z těch kun už zblázním #2

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Uříznout prkno na potřebnou šířku, natřít a potom přibít. Podle mě bezpečně nejjednodušší řešení a rozhodně hezčí, nežli nějaký mřížky, či pletivo. Dal bych to i do druhýho štítu.

lukas119944
hodnocení

Super, díky za radu. V druhém štítu není potřeba - tam krytina končí zároveň s trámem.

kenav
hodnocení

2x

Na tu rouru a hromosvod udělat zabranu to je jejich přístupová cesta

lukas119944
hodnocení

To mě taky napadlo. Ale jakou? Některé zábrany vyráběné přímo na to mi připadají spíš jako prolejzačka, ze které bude ta kuna mít spíš radost. Napadlo mě koupit žiletkový drát a nějak ho tam namotat. Jiný nápad nemám.
Já se z těch kun už zblázním #3
Já se z těch kun už zblázním #4
Já se z těch kun už zblázním #5
kenav

Přesně tohle s těmi hroty jsem udělal a byl pokoj,nikdy bych nevěřil že jim stačí holá okapova roura,dokážou přeskočit z vetve2m vzdálené od domu

bramburka
hodnocení

0x

Kun jsme se zbavili tim, ze jsme jim po dobu celeho tydne nechali hlasite hrat radio, parkrat za den jsme chodili hlasite tleskat a kricet. Oni maji rady klid.
Navic jsme nastrazili cesnek a matu peprnou. Od te doby mame klid.

lukas119944
hodnocení

To je bohužel takové řešení/neřešení. Rád bych to vyřešil tak, aby tam ani nevylezla.

Pouštěl jsem kunám rádio, i plašičky... mám pocit, že cvičily do rytmu, ale zůstaly.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]