Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Vás.
Tak tento rok to ČEZ už podruhé nezvládl a nešel proud víc jak 24 hod.
Půjčuji si z práce stromerzeuger gse 2700, ale vždy musím být první a je to už stara potvora.
ahprofi.cz/...
Ponorné čerpadlo, lednička, mrazak, televize i počitač normálně přes ní fungoval.
I kafe jsme si na 2 KW konvici uvařili.
Jak je to teda u těch elektrocentrál?
Na chatě u fotovoltaiky mam měniče s čistou sinusoidou.
Doporučte nějakou elektrocentrálu.
Bude používaná jen když to ČEZ zas nedá, tak zas nechci zbytečně do ní moc investovat.
Pokud bych měl jit do Invertorove, tak mam 2 favority a nemohu se rozhodnout.
koenner-soehnen.com/...
gude-eshop.cz/...
Děkují
Když máte zkušenost s fotovoltaikou, tak si místo centrály postavte ještě jednu s baterií - cenově se to nebude moc lišit od lepší elektrocentrály a přitom to využijete po celý rok.
Děkují za radu.A když zas přijdou zaplavy a slunko nevyleze tyden, koupim si baterku a budu na panely svitit.
PS: Než blba rada, to raději žadna.
Možná vás čeká stejný vývoj jako mě. Taky jsem výpadky chtěl řešit centrálou, pořídil jsem ji a pak zjistil, že když je potřeba tak nejsem na místě abych ji zprovoznil, popřípadě nechce naskočit, protože rok ležela. Proto mám dnes fotovoltaiku a před očekávanou katastrofou baterie dobiju. Normálně běží vše na fotovoltaiku a distributor je jako záloha. Výrobu včetně období povodní vidíte:
Je to celkem jedno jakou centrálu si koupíte. Vzhledem k tomu že pojede jednou za čas, tak spíše nepojede a zacpe se starým benzínem. Ale pokud si chcete dělat kafe po tom co ji rozhýbete, tak si kupte centrálu s výkonem aspoň 2,5kW.
Osobně si myslím že dnes se to dá řešit jinak a lépe. Na celou elektrocentrálu bych se vybodnul.
@jir by mně zajimalo, jak by jste to vyřešil?
Dva sousede mají plnou střechu panelu. V patek začalo chcat a v neděli ráno byli potmě.
Takové rady, že ji nemam kupovat kvůli benzinu mi také nepomůžou.
Nekupuj si benzinový skútr, protože se Ti v zimě zkazí benzin.
Zahradní traktor asi také prodám, protože přes zimu stoji a benzin se zkazí.
Není nic jednoduššího, než vytáhnout hadičku z karboše, vylit benzin do kanystru, nálet nový a nechat chvilku vrčet.
Zatím je vitěz KS 3300i.
koenner-soehnen.com/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.