Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou koupit elektrocentrálu

Od: leo® odpovědí: 15 změna:

Zdravím. Vás.
Tak tento rok to ČEZ už podruhé nezvládl a nešel proud víc jak 24 hod.
Půjčuji si z práce stromerzeuger gse 2700, ale vždy musím být první a je to už stara potvora.
ahprofi.cz/...
Ponorné čerpadlo, lednička, mrazak, televize i počitač normálně přes ní fungoval.
I kafe jsme si na 2 KW konvici uvařili.
Jak je to teda u těch elektrocentrál?
Na chatě u fotovoltaiky mam měniče s čistou sinusoidou.
Doporučte nějakou elektrocentrálu.
Bude používaná jen když to ČEZ zas nedá, tak zas nechci zbytečně do ní moc investovat.
Pokud bych měl jit do Invertorove, tak mam 2 favority a nemohu se rozhodnout.
koenner-soehnen.com/...
gude-eshop.cz/...
Děkují

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

4x

Když máte zkušenost s fotovoltaikou, tak si místo centrály postavte ještě jednu s baterií - cenově se to nebude moc lišit od lepší elektrocentrály a přitom to využijete po celý rok.

leo®
hodnocení

Děkují za radu.A když zas přijdou zaplavy a slunko nevyleze tyden, koupim si baterku a budu na panely svitit.
PS: Než blba rada, to raději žadna.

Mýmu kolegovi to v mlze dává kilowattu.

riva

Možná vás čeká stejný vývoj jako mě. Taky jsem výpadky chtěl řešit centrálou, pořídil jsem ji a pak zjistil, že když je potřeba tak nejsem na místě abych ji zprovoznil, popřípadě nechce naskočit, protože rok ležela. Proto mám dnes fotovoltaiku a před očekávanou katastrofou baterie dobiju. Normálně běží vše na fotovoltaiku a distributor je jako záloha. Výrobu včetně období povodní vidíte:

Jakou koupit elektrocentrálu

Jenoznačně souhlasím s rivou,davam zasloužený bod. A obdivuju rivu za trpělivost, když ho autor dotazu pošle do háje, že je to blbá rada.

Napsal bych naše zkušenosti,ale když vidím reakci autora dotazu na radu od riva, tak na to z vysoka...

ucitel
Bobane, ale otazka znela jinak! Kdy uz se to konecne naucite…
lll
@riva
Co znamenají ty různé barvy(odstíny) z kterých se skládá každý sloupeček na vašem grafu?

hodnocení

0x
Po zkušenostech s moderním benzínem ve strojích které pravidelně nevrčí, nedoporučuji vaši vizi.
Já mám ostrovní FVE tu využívám celí rok a v těchto dnech jsem přepínal na siť když v akumulátorech zbývala třetina energie. I když je zamračeno tak doma můžu fungovat. To kafe si uvařím na propanbutanu.
111®

ale jestli plavou tak má asi jiné starosti než budovat FV, proto se ptá ne centrálu..

Podle dotazu to vypadá že tazatel řeší možnosti do budoucna.
Levná centrála to není nic jiného než spotřební zboží s limitovanou životností. Má smysl kupovat něco co do 5 až 10 let nebude fungovat? Jakou hodnotu má obsah našich ledniček v domácnosti? Co potřebuji abych přežil par dní v minimálním pohodlí? Pro pár hodin svícení a nabíjení mobilů případně chod topení bohatě do 0,5KWh denně. Pro den či dva blackoutu stačí větší upeska. Další možnost je nastartovat auto a připojit měnič.

hodnocení

0x

Je to celkem jedno jakou centrálu si koupíte. Vzhledem k tomu že pojede jednou za čas, tak spíše nepojede a zacpe se starým benzínem. Ale pokud si chcete dělat kafe po tom co ji rozhýbete, tak si kupte centrálu s výkonem aspoň 2,5kW.

Osobně si myslím že dnes se to dá řešit jinak a lépe. Na celou elektrocentrálu bych se vybodnul.

jir
Do centrály, co bude dlouho odstavená, lijte pouze alkylátový benzín (prodává se pod např. pod bchodním názvem Aspen). Ten vydrží několik let, neucpe karburátor, neobsahuje biosložky, nepoškodí pryžové díly. Jeho cena už ale tak pěkná není, stojí kolem 110Kč za litr.
jir
Jestli bude autor dotazu tejden pod vodou tak to aby si koupil 50l toho tvýho Aspenu. Za krásných 5500 Kč.
A jako bonus bude mít rámus z centrály.
Celý bych to udělal úplně jinak. Bez smradu, bez hluku, bez nutnosti startovat centrálu a skladovat super drahý palivo.
A navíc by šlo mým řešením připravovat jídlo, ohřívat vodu na koupání, mytí.
Celý s tou centrálou je jedna velká chujovina hodná do 20.stoleti
leo®
hodnocení

@jir by mně zajimalo, jak by jste to vyřešil?

Dva sousede mají plnou střechu panelu. V patek začalo chcat a v neděli ráno byli potmě.
Takové rady, že ji nemam kupovat kvůli benzinu mi také nepomůžou.
Nekupuj si benzinový skútr, protože se Ti v zimě zkazí benzin.
Zahradní traktor asi také prodám, protože přes zimu stoji a benzin se zkazí.
Není nic jednoduššího, než vytáhnout hadičku z karboše, vylit benzin do kanystru, nálet nový a nechat chvilku vrčet.
Zatím je vitěz KS 3300i.
koenner-soehnen.com/...

jir
Vždyť můžete jet na normální benzín, pouze při odstavení nalít ten suprbenzín tak, aby byla jistota, že příště, až to bude potřeba, nastartujete.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]