Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nastavení termoventilu

Od: picmis® odpovědí: 4 změna:

Ahoj, je možné na tomto termoventilu změnit velikost průtoku? Viměnil jsem v jedné místnosti radiator 22 x 500 za 33 x 900 a když zatopím je stále studený. Spodní ventil na vracečce mám povolený a z odvzdušňováku teče už jen voda. Tak si myslím že by měl být zvětšený průtok.

doplněno 15.09.24 11:04:

Termoventil se hýbe a byl před výměnou radiatoru funkční.

Nastavení termoventilu
Nastavení termoventilu #2

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Ventil je bez prednastaveni prutoku. Napr. Tento je nastavitelny topenilevne.cz/... termoventiĺy by mely byt na vsech radiatorech stejne, aby sly priskrtit i ty ktere topi.

hodnocení

2x

Ovšem ani výměna za štelovací ventil není zárukou, že to začne topit. tenhle neštelovací ventil je vlastně otevřený naplno, tudíž nový nepůjde více otevřít. Pak by mohlo být řešením všechny ostatní ventily malinko přivřít (tedy pokud to jde), ovšem tím se rozhodí vyvážení topení v celým baráčku.

hodnocení

No toho jsem se bál. Takže musím vyměnit za správný termoventil.

hodnocení

Takže, ventil se dá regulovat standardně tím větším šestihranem. Už topím. Děkuji za pomoc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]