Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Sekačka, motor B+S: Je po nárazu ohnutá kliková hřídel. Dá se to narovnat, umí to někdo? Nebo je nutné koupit hřídel novou? Sekačka je celkem zánovní, jinak v dobrém stavu.
Poraďte. Děkuji.
Dá se to narovnat? Ano, dá...
Umí to někdo? Před 20 lety mi ohnutou kliku rovnal Mistr kalírny v TOSu Čelákovice. Kalírna je zbouraná, TOS na huntě a pan Červ užívá zaslouženého důchodu, pokud tedy ještě žije. Bylo by mu určitě přes osmdesát...
Co sběrný dvůr? Vím, co kus, to originál, byla by to náhoda.
Áno dá sa narovnať, dokonca existuje aj prípravok na rovnanie,kde sa ani hriadeľ nemusí vyberať von z motora.
Neviem aká je kľukovka motoroch OHV no u starších sú asi len dva typy,ktoré sa líšia len hrúbkou a veľkosťou. Do slabších motorov ide menší typ,do silnejších väčší typ. Zberný dvor je ideálne miesto na náhradnú,málokedy je zničená kľukovka,u tých väčších kľukoviek je častejšie,že je vyhodený motor,kvôli ohnutiu.
Ohnutá kliková hřídel? To si neumím představit, níkdy jsem o tom neslyšel ani jsem to neviděl ! To by se snad mohlo stát klikové hřídeli jen hrubým zacházením mimo jeho uložení v motoru . Ohnutí klikového hřídele instalovaného v motoru je nepravděpodobné - nemožné. Spíš se bude jednat o porušení souososti jeho čepů. To se ale také nemůže stát při uložení kl.hřídele v motoru.To by muselo dojít i k poškození samotné klikové skříně. Souosot čepů hřídele se dá opravit (seřídit). Ohnutí jen výměnou ohnutých čepů klikového hřídele a následným seřizením souososti.
Přeji hezký den -miro
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.