Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hřídel sekačky

Od: mnb odpovědí: 9 změna:

Dobrý den.

Sekačka, motor B+S: Je po nárazu ohnutá kliková hřídel. Dá se to narovnat, umí to někdo? Nebo je nutné koupit hřídel novou? Sekačka je celkem zánovní, jinak v dobrém stavu.

Poraďte. Děkuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dá se to narovnat? Ano, dá...

Umí to někdo? Před 20 lety mi ohnutou kliku rovnal Mistr kalírny v TOSu Čelákovice. Kalírna je zbouraná, TOS na huntě a pan Červ užívá zaslouženého důchodu, pokud tedy ještě žije. Bylo by mu určitě přes osmdesát...

Co sběrný dvůr? Vím, co kus, to originál, byla by to náhoda.

mnb
hodnocení

Děkuji Vám za radu, sběrný dvůr nebo kovošrot je dobrý nápad, ale je hodně druhů motorů. Navíc celá sekačka - i hřídel - není stará a opotřebovaná, škoda jí.

trtr
hodnocení

0x
Zdravím, nějaký motorář, nebo sběratel a renovator moto, šikovný zámečník,...

jir
hodnocení

0x
A máte někoho, kdo to rozdělá a složí? Srovnat kliku by mohli umět tady padalikmotors.cz/...
Kdysi jsem dal do servisu motorovou pilu na vyčištění karburátoru. Stálo to 1500Kč. Pokud to nebudete skládat a rozdělávat sám, bude cena za opravu blízko ceny nové sekačky.
Ještě jeden příklad: za generálku motoru Terra Vari chtěli před 12 lety 8500Kč, přitom nový motor byl za 12000.
mnb
hodnocení

Děkuji Vám za radu.

Už to mám rozebrané, složím to snad taky. Ale narovnat? To nechci zkoušet, není to moje, ...

hodnocení

0x

Áno dá sa narovnať, dokonca existuje aj prípravok na rovnanie,kde sa ani hriadeľ nemusí vyberať von z motora.

nasetraktory.eu/...

kamenik.sk/...

Neviem aká je kľukovka motoroch OHV no u starších sú asi len dva typy,ktoré sa líšia len hrúbkou a veľkosťou. Do slabších motorov ide menší typ,do silnejších väčší typ. Zberný dvor je ideálne miesto na náhradnú,málokedy je zničená kľukovka,u tých väčších kľukoviek je častejšie,že je vyhodený motor,kvôli ohnutiu.

hodnocení

0x

Ohnutá kliková hřídel? To si neumím představit, níkdy jsem o tom neslyšel ani jsem to neviděl ! To by se snad mohlo stát klikové hřídeli jen hrubým zacházením mimo jeho uložení v motoru . Ohnutí klikového hřídele instalovaného v motoru je nepravděpodobné - nemožné. Spíš se bude jednat o porušení souososti jeho čepů. To se ale také nemůže stát při uložení kl.hřídele v motoru.To by muselo dojít i k poškození samotné klikové skříně. Souosot čepů hřídele se dá opravit (seřídit). Ohnutí jen výměnou ohnutých čepů klikového hřídele a následným seřizením souososti.

Přeji hezký den -miro

fik
Bavíme se o motoru Briggs&Stratton pro zahradní sekačku, tj. nejjednodušší 4t motor na světě. Klikovka je vykovaná z jednoho kusu, žádné čepy. Nůž je přímo na klikovce a když zastavíte nůž o poloměru 20-25cm na místě o šutr, tak se klika ohne velmi snadno. U těchto typů sekaček celkem běžná závada.
Za mě oprava výměnou. Na tyhle motory jde sehnat všechno. Ale vzhledem k množství vynaložené práce na výměnu bych koupil celý motor (nový nebo jetý).
mnb
hodnocení

Děkuji Vám za reakce.

Ptal jsem se v prodejně, dali mi kontakt na servis kde to umí. V servisu řekli, že to není problem, ať to přivezu. Nemusí se klika vyndavat, mám přivezt celou sekačku, nebo motor. Asi celkem běžná věc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]