Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Topný žebřík netopí

Od: tomas1994 odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, měl bych dotaz ohledně topného žebříku v koupelně. Jedná se o bytový dům, celkem 12 bytů, 3 byty nad sebou a vytápění pomocí plynového kotle. Byt jsme kupovali až po rekonstrukci a v koupelně je umístěn žebřík: Radiátor kombinovaný Anima Titus 125x55 cm chrom TI5501250CRS. Tento je napojen na stoupačky, které původně zřejmě sloužily na vytápění chodby a při rekonstrukcích se napojovaly do koupelny na výhřev žebříku. Při otočení termostatické hlavice na plný výkon nezačne proudit teplá voda, samozřejmě mě napadlo odvzdušnění, které jsem provedl šroubkem nahoře, z kterého vyprskalo trošku vzduchu a poté již tekla voda. Žebřík stále netopil. Následně jsem tedy zkusil na vedlejším ventilu povolit imbusem ventil, také nezačal topit. Původní majitel nám k žebříku ještě dal výhřevnou tyč, kdy jsem poté zde z diskuzí zjsitil, že tato musí být umístěna ve spodní části, proto jsem jí pouze vyzkoušel dát do horní části místo záslepky, vytopila pouze cca 10 cm žebříku a poté se vypnula. Opět jsem přemontoval na zátku a chtěl bych rozchodit ústřední vytápění.

Mohl by mi prosím někdo poradit v čem je zakopaný pes? Po otevření hlavice není ani ze zadní části cítit teplá voda, poté otázka, když otevřu i druhý ventil fungovalo by to takto? Případně nemůže být akorát prohozený ventil s termostatickou hlavicí? a případně jak toto provést?

Moc děkuji za rady :)

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Přes žebřík není průtok. Zkuste si koupit za dvacku víčko na ventil kterým se dá ventil zavřít ve ruční hlavici. Sundejte termoventil a osaďte ruční hlavici či víčko. Poté poslouchejte uchem na ventilu či přes šroubovák nebo máteli stetoskop zdali šumí voda po ručním otevření/ zavření. Pokud tomu tak není tak je ventil nefunkční a je nutné výměna. Předpokládám, že máte otevřené regulačně uzavírací šroubení na zpátečce a odvzdušněný žebříček.

hodnocení

1x
Možná se zeptám úplně blbě, ale u vás se už topí? Jinde v bytě topení jde?
tomasaug1994
hodnocení

Jojo, řešil jsem to už minulé jaro, ale nakonec jsem se na to vyprdnul. Dnes jsem zkusil topení v obývacím pokoji a fungovalo, tak jsem to šel vyzkoušet do koupelny a stejný problém :/

hodnocení

0x
Neni tam prutok z duvodu napriklad zatuhle kuzelky v termostatickem ventilu , ucpaneho pptrubi nebo hydraulicky nevyvazenem systemu.
tomasaug1994
hodnocení

Zatuhla kuželka v termostatické ventilu? zkoušel jsem použít termostatickou hlavici z jiného funkčního topení a stále nepomohlo. Dále jsem se díval jaké je pod termostatickou hlavicí nastavené číslo, které je 5. Dále jsem zkoušel po sundání termostatické hlavice zatlačit tyčku, která se hýbala.

Tycinka se hybat muze, ale prilepene byva tesneni vevnitr ventilu….

hodnocení

0x
Zavolal bych si nejakeho instalatera v miste Vaseho bydliste, protoze tech duvodu, proc to netopi je vice. Mozna i informace od spravce budovy, pripadne i od obsluhy nebo dozoru kotelny u Vas v dome. Pres leto jste mel termohlavice na 5? Pokud ne a byly stahnute, tak muze byt prilepeny termostaticky ventil. Staci opatrne poklepat na ventil…..

hodnocení

0x

... odvzdušnění, které jsem provedl šroubkem nahoře, z kterého vyprskalo trošku vzduchu a poté již tekla voda.

Tekla teplá voda?

tomasaug1994
Voda byla studená.. to právě moc nechápu

hodnocení

0x

Zavrel by som oba ventily pod rebrikom, zhodil ho dole a napojil provizorne cez srubenia kus pancierovej hadice, najprv privod, potom spiatocku, po otvoreni ventilu musi striekat voda pod tlakom, na privode tepla. Potom hadicou prepojit privod a spiatocku, otvorit ventily, hadica sa musi zohriat. Cokolvek ine indikuje nefunkcny ventil, odstavenu stupacku a pod.

janek
hodnocení

0x

A není třeba náhodó napojené na pitnou studenou vodu? *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]