Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Betonový potěr balkonu,lodžie pod hydr. folii

Od: mrdeejay* odpovědí: 9 změna:

Chystám domeček na zateplení, ale než se do toho pustím, chci opravit hydroizolaci lodžiíí. Stávající stav je takový, že jsou pokryty dlažbou tvořenou kusy mramoru, něčím zalité a vybroušené (ve stylu teraso) bohužel na místech kde jsou okapničky , tedy na okrajích kam prší a svítí slunce, je to rozpadlé a podkladový beton se drolí. Uvažuju o položení folie (Fatrafoil a pod.) Prozatím jsem se dal do vybourání toho mramoru, pod ním je původní izolace z asfaltu a lepenky spojená s oplechováním. To všechno přijde pryč a nahradí to, folie. Bohužel, povrch po vybourání rozhodně není rovný a ani vyspádovaný, tudíž tohle chci pořešit v co nejmenší vrstvě protože na folii chci položit nějakou tenkou (zámkovou) dlažbu jen "navolno". Otázkou je z čeho udělat ten nový podklad, nabízí se betonový potěr, nebo suchý beton přímo z betonárny, nikde jsem se nedočetl jaká je minimální tloušťka aby to venku vydrželo. Ve vlhku by to být nemělo, do okraje se navrtají poplastované okapničky a přes ně se přilepí folie ... Tak co místní stavaři :) nějaké nápady?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kjanik112*
hodnocení

2x

Ze své praxe mohu uvést: nejslabší vrstvu betonu v místnosti jsem dával 6 mm- bylo třeba zvednout podlahu o 6 mm.(12 m2). Venku nejslabší vrstvu 15 mm .Jako výztuha použito pletivo Rabitz. Beton jsem si ovšem míchal sám.

hop®
hodnocení

2x

Doporučuji přečíst si technické listy materiálů od výrobce, pokud se baíte o betonovém potěru tak to bývá v centimetrech. Pokud chcete dohnat nějaký spád v milimetrech, doporučuji pytlovanou nivelačku, používám BP3 od pana Knaufa, je to rozumný kompromis ceny, kvality a pohodovosti práce s ní (ta práce je stejn vopruz, ale je lepší z nejhorších)...

hodnocení

2x

vymyslet vymyšlené

hasoft.cz/...

mrdeejay*
hodnocení

wooow :) jak prosté milý Watsone
není to sice úplně můj případ, ale jako návod dobrý - v podstatě si vycucnu co se mi bude hodit *frajer*

jsem rád, že jsem pomohl, páč kvalitu si pohlídáte již sám.

Přeji hezký den

ladislavtikal*
hodnocení

0x

dobry den jestli vam jde jen o podklad a nema moc velke diry tak muzete jen vysterkovat a dat treba dlazbu na umele terče to se muze dat rovou na izolaci ale lesi by byla tekuta pod to

mrdeejay*
hodnocení

Dlažbu položím přímo na folii a bez terčů - problém mám s výškou, musím to udělat co nejnižší - v podstatě řeším problém jak vyrovnat a vyspádovat ten podklad. Viz obrázek jak to celé vypadá (prozatím nevybourané)

Betonový potěr balkonu,lodžie pod hydr. folii

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud budeš zateplovat plášť budovy,počítej s tím,že nezateplená podlaha je značný tepelný most..Je to jako radiátor,který vynáší teplo z bytu ven.Nosný systém lodžie je nutno izolovat jak na podlaze tak i na stropě.Samozřejmě i se stěnami.To znamená,pokud se vyměnila okna už předem,je nutno počítat s co největším zateplením,hydroizolačním nátěrem a dlažbou,nebo linem,Lze použít i vodovzdorný koberec.

JABRAKA

mrdeejay*

- jojo budu zateplovat i boční stěny lodžií a lodžie zespodu i zepředu - sezhora tj.podlahu lodžií zateplovat nebudu , je to obtížne proveditelné vzhledem k tomu,že podlaha by byla výš než práh balkonových dveří.

Mj. ví tedy někdo kolik cm minimálně by měla být tloušťka betonového potěru?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]