Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny už druhou sezonu mám rezervní zdroj tepla krbobá kamna. Užívám je hlavně v taqkovém tom období kdy není ještě zima, ale už je fajn přitopit. Převážně na podzim a na jaře. Abych ušetřil trochu toho plynu což se zatím daří.
Mám jednopodlažní domek o užitné ploše cca 130m2. Krbovky mám umístěné v obýváku a vedle je ložnice. A jak to tak bejvá tak obývák spojený s kuchyní je přetopený a zbytek místnosti je pocitově chladnější.
Má otázka zní jak efektivně rozvést teplo po baráku a hlavně do ložnice? Napadlo mě co udělat v příčce mezi obývákem a ložnici otvor a osadit mřížkou zda by to nepomohlo?
Zkuste použít na zkoušku stolní ventilátor . Ten umístíte na zem do chladné místnosti a budete foukat na pomalou rychlost studený vzduch směrem ke kamnum (teplu) . Studený vzduch je totiž hustý a drží se u země , nechce se hnout . Teplý vzduch ho automaticky nahradí . Je řídký , lehký a tedy přesouvá se lépe.
to jednoduše nepůjde, to by se muselo vyřešit při rozsáhlejší rekonstrukci
otvorem ve zdi toho tepla proleze málo, ale halvně tudy zase bude procházet hluk a to v ložnici asi nechcete
Ono je třeba si uvědomit , že krb je lokální topidlo . My s tím máme minimální zkušenosti . Většina lidí bydlí v paneláku a nebo , když jsou v domě , tak mají kotel s radiátory. Když se podíváte do zahraničí , tak tam už mají při stavbě otevřenou dispozici . Tedy jednu velkou denní místnost a pak noční místnost (ložnice ) . Tedy vyhazenné příčky a vytvořen velký obytný prostor . Hodně lidí to nechápe a nacpou si krb do 1/6 domu a zbytek nemohou přirozeně vyhřát . Jedinně za pomoci teplovodního vytápění a tedy s další investicí a s tím spojenými problémy (kotelna v domě)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.