Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odstranit omyvatelný nátěr zdi?

Od: ivasad® odpovědí: 14 změna:
Poraďte prosím, jak s tím pryč... Oškrábat to nejde, namočit taky ne... Děkuji
Jak odstranit omyvatelný nátěr zdi?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Záleží na tom, jaký je ten kostrbatý podklad. Jestli je to stará lakýrnická práce a podklad je na bázi fermeže, mělo by to jít opálit (plamenem). Pokud je to něco novějšího, tak asi jen násilí.

ben®
hodnocení

4x
Dobrý den, osekat a vyštukovat/vyhladit - jinak to dolů nedostanete. Zdravím!
doplněno 13.09.24 18:39: Nemáte zač.

hodnocení

2x

Záleží na kavaltiě , jak podkladu tak i nátěrů. Někdy to jde i s jádrovou až na tdivo někdy jde škrábat jen barva s tím "krabacením" žel, většinou i s jádrovou.

Můžete ostrou špachtlí od shora pokud půjde jen špahelkou OK, Nebo nezkoušeli jsme to nkdy, takže je to střelba od pasu, vybrousit to. ale to bude hejno prachu

hodnocení

Jj, stará poctivá práce, a teď aby se na to šlo se sbíječkou

hodnocení

1x

Nestačila by jen jiná barva? To by bylo bez problémů. Umýt, nechat uschnout a vymalovat.

hodnocení

Chci to dát pryč, dělala se nová elektroinstalace a místy je to porušené. V plánu je normální výmalba.
Jak odstranit omyvatelný nátěr zdi? #2

No vidíte. Mně se naopak po totální rekonstrukci elektroinstalace na chodbě činžáku podařilo lingrustu opravit. Protože jsem nesehnal lakýrníka který by to uměl, musel jsem se to naučit sám. Ne všude se to dokonale povedlo, ale většinou nepoznáte co je původní a co nové.

hodnocení

0x
Linkrusta. Jedině okopat až na cihlu.

13.09.24 17:53
hodnocení

Dík

km
hodnocení

0x

" Bohužel, lingustru lze odstranit pouze mechanicky, např. odsekáním."

bal.cz/...

hodnocení

Ozývám se po čase, jak to dopadlo. Nakonec se to podařilo opálit horkovzdušnou pistolí. Nešlo to tak výborně, jako když opalujete starou barvu z nábytku apod., ale šlo to.
27.09.24 10:19

*palec*

km

fajn, já si říkal, že odstraňovat barvu i s omítkou je dost destruktivní řešení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]