Záleží na tom, jaký je ten kostrbatý podklad. Jestli je to stará lakýrnická práce a podklad je na bázi fermeže, mělo by to jít opálit (plamenem). Pokud je to něco novějšího, tak asi jen násilí.
Záleží na kavaltiě , jak podkladu tak i nátěrů. Někdy to jde i s jádrovou až na tdivo někdy jde škrábat jen barva s tím "krabacením" žel, většinou i s jádrovou.
Můžete ostrou špachtlí od shora pokud půjde jen špahelkou OK, Nebo nezkoušeli jsme to nkdy, takže je to střelba od pasu, vybrousit to. ale to bude hejno prachu
No vidíte. Mně se naopak po totální rekonstrukci elektroinstalace na chodbě činžáku podařilo lingrustu opravit. Protože jsem nesehnal lakýrníka který by to uměl, musel jsem se to naučit sám. Ne všude se to dokonale povedlo, ale většinou nepoznáte co je původní a co nové.
Ozývám se po čase, jak to dopadlo. Nakonec se to podařilo opálit horkovzdušnou pistolí. Nešlo to tak výborně, jako když opalujete starou barvu z nábytku apod., ale šlo to.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.