Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jsem v inv.důchodu,šetřím každou korunku. Je levnější nechat vymalovat či vytapetovat?Fyzicky to nezvládnu,musím někoho sehnat.Byla jsem vždy odpůrcem papírových tapet,ale na jedné stěně mám levné papírové z Číny už léta,krásně drží i vypadají...a bylo to bez nepořádku a úklidu...tak nevím.Malý byt. Děkuji
Levnější je vymalovat.
Poslední firma, která mě malovala, ale vůbec nenadělala, neměla jsem co uklízet. Jen pár teček. Chlapi byli móoć šikovní. natáhli si ochranný igelit a když ho stáhli, tak nikde nic nebylo.
Také tapetovali jednu stěnu a protože se jim nelíbila struktura, natáhli na to nějaký tenounký štuk, který je krásně hladký.
Tapeta se povedla a člověk vidí opravdu hladkou tapetu, bez bouliček, musím říct, že i jejich vedoucí se na to přišel podívat (hlavně kvůli vzorku tapety, pro jejich další práce)
Takže ano, pokud jsou peníze, jsem pro tapetování kvalitní firmou a pokud nejsou, tak vymalovat také kvalitní firmou, protože ta nenadělá ani okolo.
---------------
Tapety ale vydrží dlouhou dobu, zateplí stěny a též i zútulní.
Držím palce, ať máte na výběr firmy štastnou ruku.
Já bych osobně tapetovala, ale když nemáte peníze, co se dá dělat.
Také záleží na potřebě vyklizení nábytku, věcí, koberce, jestli je kam a na jak dlouho. Při malování jistě všechno najednou a pak úklid. Aby malíři nedadělali, tak se všechno musí hodně zakrýt a pak je úklid jednoduchý.
Platit si úklidovou firmu je drahé jako malování. Pokud úklid po malířích zvládne paní domu sama, udělá to pečlivě, i když to déle trvá.
Při tapetování někým známým, stačí odstavit nábytek od jedné stěny, moc se nenadělá a úklid je rychlý. Pak zase další stěna. Strop vymalovat, to se tapetovat nedá tak jednoduše.
Pokud je kam nábytek odstavit, a malování provede dobrá firma, je malování lepší. Tapetování déle trvá, ale nenadělá se tolik.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.