Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kvalitní visací zámek

Od: libor007® odpovědí: 23 změna:
Přátelé, poradíte kvalitní visací zámek na osmičku řetěz do sklepa(nemusí tedy být nerez)? Řetěz speciální tvrzený, tak bych rád i rozumné zamykání. Nevyznám se v tom a nechci si nechat vnutit něco nevhodného v kšeftu a na netu bude výhodnější cena.

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Tohle na sklepě už 15 let, předtím 3 roky na kole.
Furt funkční, bez zlodějů.
bscom.cz/...
hodnocení

Tohle je dost robustní mnoho let prověřený systém. Otázka ale jak si obstojí před zkušenějším lapkou (samozřejmě nepočítám flexu,která si poradí vždy). Nepůjde to šperhákem?
Tak prozatím bez jediného nepatřičného otevření "Čti zloděje" takže počítám že funkci plní *smich*

hodnocení

1x
V dobe 20V aku flexiek to nema vyznam, do 30 sekund to prereze bud retaz alebo zamok.
km

takže vaše rada je, aby to nezamykal? děkuji

mll

Spíš aby to tolik nehrotil, kdo to bude chtít ukradnout, tak ho takový zámek nezastaví a možná poškodí i něco jiného.

Něco jako nepřekonatelný zámek neexistuje, ale aspoň odradí náhodné nenechavce. Ale pokud půjde někdo cíleně, tak to prostě překoná. (Možná by tohle mělo vliv na pojištění, pokud zloděj překoná překážku.)

Vyprávěl jeden pán, poté, co mu asi popáté vykradli chatu, dal tam mohutné bezpečnostní dveře. No ale něco takového je pozvánka pro zloděje, taková vizitka, že se tam skrývá něco cenného, takže zloději si asi přivezli buldozer a vyrvali dveře i s kusem zdi. Škoda byla daleko větší, než hodnota toho, co se tam dalo ukrást. Od té doby tam prý zase má běžné dveře a cedulku, že klíč je pod rohožkou, aby mu je neničili.

hodnocení

Tak tady jfe o kolo v kolárně. Není to nic drahého, ale potřebuju ten odstrašovací účinek pro nezkušeného lapku.

spu
hodnocení

0x
Nejlepším zámkem je dobré pojištění.
hodnocení

Já chci snížit riziko krádeže, ne dostat zbývající naprosto minimální zústatkovou hodnotu od pojišťovny.
km

to je ale velká blbost to s tím pojištěním, to snad může bejt jedině slogan nějaký pojišťovny

hodnocení

0x

Tak treba Multlock? eshop-multlock.cz/...

hodnocení

Tváří se dobře...
Pre aku flexu ziadny problem a velky pajser by tiez mohol stacit.

Pokud to máte jištěno řetězem, tak nepotřebujete žádný spešl zámek, ten řetěz půjde přeříznout snadno. U jízdního kola se mi dříve osvědčilo demontovat přední kolo (otázka 1 minuty) a odnést si ho domů. Zloděj si téměř vždy vybere jen kompletní kolo.

hodnocení

Flexou jo, pilkou tenhle řetěz nedá, kleště horko těžko, možná velké pákovky. Je to speciální řetěz(kamarád z řetězárny sehnal)
mll

>>demontovat přední kolo (otázka 1 minuty) a odnést si ho domů

Nebo si zloděj vezme právě jen kola. Několik takto odstrojených jsem viděl ve stojanech, asi rychloupínák, který se sundá za pár sekund (i když i na ty šrouby je to do minuty). Ale je fakt, že komplet kolo je lákavější cíl, než jenom rám.

krtek6
hodnocení

0x

Mám na pár místech TOKOZ GAMA 60 tokoz.cz/... , ale jak tu bylo řečeno..samotný zámek je jen jedna z části bezpečnosti. Pokud chce mít někdo pořádnou ochranu, chce to i pořádné ocelové dveře a další vychytávky, proti flexám, páčidlům a podobně...:)

hodnocení

Tenhle tokoz se mi líbí zatím nejvíc. Díky.

hodnocení

0x
Baterie z auta, dveřní spínač, zpožďovač a pořádná siréna. Žádný zámek netřeba.
hodnocení

A nebude to sousedům v kolárně drobátko překážet?
Mám to ve svém sklepě. Z kolárky se už všechna kola ztratila. Silniční kolo mám samozřejmě doma, to nepustím z ruky. Sklep mám pod svým bytem, tak jeden pískač vede ještě do kuchyně.

hodnocení

0x

Používám tyto zámky. Každý zámek jde akurozbruškou snadno říznout, ale tento při jakjékoliv nedovolené manipulaci soustí alarm a je určitý předpoklad, že to zloděje odradí.

slevir.cz/...

Větší výběr.

search.seznam.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]