Nejste přihlášen/a.
Spíš aby to tolik nehrotil, kdo to bude chtít ukradnout, tak ho takový zámek nezastaví a možná poškodí i něco jiného.
Něco jako nepřekonatelný zámek neexistuje, ale aspoň odradí náhodné nenechavce. Ale pokud půjde někdo cíleně, tak to prostě překoná. (Možná by tohle mělo vliv na pojištění, pokud zloděj překoná překážku.)
Vyprávěl jeden pán, poté, co mu asi popáté vykradli chatu, dal tam mohutné bezpečnostní dveře. No ale něco takového je pozvánka pro zloděje, taková vizitka, že se tam skrývá něco cenného, takže zloději si asi přivezli buldozer a vyrvali dveře i s kusem zdi. Škoda byla daleko větší, než hodnota toho, co se tam dalo ukrást. Od té doby tam prý zase má běžné dveře a cedulku, že klíč je pod rohožkou, aby mu je neničili.
Pokud to máte jištěno řetězem, tak nepotřebujete žádný spešl zámek, ten řetěz půjde přeříznout snadno. U jízdního kola se mi dříve osvědčilo demontovat přední kolo (otázka 1 minuty) a odnést si ho domů. Zloděj si téměř vždy vybere jen kompletní kolo.
>>demontovat přední kolo (otázka 1 minuty) a odnést si ho domů
Nebo si zloděj vezme právě jen kola. Několik takto odstrojených jsem viděl ve stojanech, asi rychloupínák, který se sundá za pár sekund (i když i na ty šrouby je to do minuty). Ale je fakt, že komplet kolo je lákavější cíl, než jenom rám.
Mám na pár místech TOKOZ GAMA 60 tokoz.cz/... , ale jak tu bylo řečeno..samotný zámek je jen jedna z části bezpečnosti. Pokud chce mít někdo pořádnou ochranu, chce to i pořádné ocelové dveře a další vychytávky, proti flexám, páčidlům a podobně...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.