Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nivelace podlahy

Od: jare odpovědí: 14 změna:
Dobrý den,
chtěl bych si v jedné místnosti vylít nivelacku a potebuji poradit jak na to.
Vím že existuje hromadu návodu, ale tohle jsem tam nějak prostě nenašel.
V pokoji je starý beton, který je v celku rovný, akorát rohy jsou špatné, kde by bylo potřeba vylít cca 1,5 cm. Otázka zní, jak mám poznat že je tam dostatek té nivelacky, když se vlastně roztahuje hladítkem, tak jak zajistím, že tam nebude pořád prohlubeň. A bude ji tam dostatek. Viděl jsem že existují nějaké nivelační kolíky, tak ten tam mám dát, abych to poznal?
Děkuji za odpověďi.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gery
hodnocení

0x

nivelacka se rozleje sama, ta se hladítkem roztahovat fakt nemusí

Prohlubně zadělejte normálně betonem do jakž takž roviny :)

jare
hodnocení

Právě, že nám dělali nivelaci podlahy ve vedlejší místnosti, tam se do rohu vylevalo 2,5 cm a normálně to roztahovali zubovým zednickým hladítkem a vše bylo vylito najednou bez betonování a je to rovné.
gery

Ano rovně to bude ale víš kolik nivelička stojí? 10x víc jak beton

Chová se to podobně jako voda, když vyleješ vodu, no taky bude v rovině...

jare
hodnocení

Vím kolik co stojí, ale zase se nemusí čekat na vyschnutí betonu.
Je vcelku jedno, jestli se čeká na vyschnutí betonu, nebo nivelačky.
gg*

Prostě rozmícháš v kýblech podle návodu na pytly a vyleješ to tam, Druhý den to je pochozí myslím

km

někdo to skutečně rozhání zubatým hladítkem

jiný jen rozleje a rozježkuje

hodnocení

0x
Par rad je i tady poradte.cz/...

hodnocení

0x

A to budete vylévat jen ty rohy? Vynesl bych si na zeď rysky v požadované výšce a snažil se do nich trefit. Já dělal něco podobného od oka (spád ve sprchovém koutě) a po vytuhnutí to nebyla ideální rovina. Spravila to další tenká vrstva. V tomhle je ta nivelačka skvělá. Taky záleží na tom, co přijde na beton jako krytina. Jestli plovoučka, nebo lino, chtělo by to proměřit celou plochu na rovinatost a podle potřeby vylít celou plochu.

km

"Vynesl bych si na zeď rysky v požadované výšce"
při rozlévání na to cáknete a bude ryska pryč, takže je lepší spíš ještě někde výš a od té rysky výš odměřovat, ryska na úrovni hladiny zmizí, ale ještě jsem neviděl, že by si někdo rysky dělal...

já to taky nikde neviděl, ale obecně postrádám radu, jakým způsobem zajistit výšku nivelačky. A nejenom v místech, kde se podlaha svažuje.

km
hodnocení

0x

nikdy jsem to nedělel, ale myslím, že je důležitý nivelačku šikovně rozlévat a pak ji řádně rozhonit ježkem (nebo třeba i tim zubatym hladítkem), sice tady někdo píše, že se chová jako voda, ale tak to úplně není a když ji řádně nerozhoníte, můžete mít podlahu po vyschnutí ne vodorovnou ale třeba boulovatou

krtek6
hodnocení

0x

nivelačka se lije v řádech milimetrů...pokud se má něco rovnat v cm...tak je to špatně...popraská to

jare
hodnocení

Vylévali jsme 3/4 místnosti 2,5cm a úplně v pohodě žádné praskliny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]