Nejste přihlášen/a.
nivelacka se rozleje sama, ta se hladítkem roztahovat fakt nemusí
Prohlubně zadělejte normálně betonem do jakž takž roviny ![]()
Ano rovně to bude ale víš kolik nivelička stojí? 10x víc jak beton
Chová se to podobně jako voda, když vyleješ vodu, no taky bude v rovině...
A to budete vylévat jen ty rohy? Vynesl bych si na zeď rysky v požadované výšce a snažil se do nich trefit. Já dělal něco podobného od oka (spád ve sprchovém koutě) a po vytuhnutí to nebyla ideální rovina. Spravila to další tenká vrstva. V tomhle je ta nivelačka skvělá. Taky záleží na tom, co přijde na beton jako krytina. Jestli plovoučka, nebo lino, chtělo by to proměřit celou plochu na rovinatost a podle potřeby vylít celou plochu.
"Vynesl bych si na zeď rysky v požadované výšce"
při rozlévání na to cáknete a bude ryska pryč, takže je lepší spíš ještě někde výš a od té rysky výš odměřovat, ryska na úrovni hladiny zmizí, ale ještě jsem neviděl, že by si někdo rysky dělal...
nikdy jsem to nedělel, ale myslím, že je důležitý nivelačku šikovně rozlévat a pak ji řádně rozhonit ježkem (nebo třeba i tim zubatym hladítkem), sice tady někdo píše, že se chová jako voda, ale tak to úplně není a když ji řádně nerozhoníte, můžete mít podlahu po vyschnutí ne vodorovnou ale třeba boulovatou
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.