Zdravím, mám vcelku jednoduchý dotaz. Nedávno jsem si nechal seříznou železobetonovou příčku mezi místnostmi( panelákovém bytě),nikoli úplně odstranit, takže příčka je stále do poloviny místnosti. Jde o 6cm příčku, která běžně odděluje 2 místnosti. Po uříznutí byla příčka nerovná, tak jsem si latěmi srovnal obě strany s tím, že si jednoduše hranu dorovnám., jsou to cca 2 cm. A teď k věci. Příčku jsem očistil, dal penetrací a poté použil opravnou směs na beton. Na první pohled super, beton vytvrdl dobře..no ale po 3 dnech se mi vše jako jedna vrstva odlepilo a můžu začít znova. Nevíte,kde byla chyba... špatná hmota nebo jsem měl těsně před nahozením zeď ještě namočit,aby se hmota pořádně spojila s podkladem? To mi došlo až poté...Ev. použít jinou penetraci na železobeton? Jde o to, že v místě řezu je příčka dokonale hladká, takže tam nejsou žádné vytluky, hrubé části kterých by se malta držela.. Dík moc za rady O
Pokud jste nechal vyříznout kus panelu bez statického posudku a projektu, je to vážná chyba. Pokud jste to měl, je to v pořádku. V paneláku nejsou nosné a nenosné zdi. Panelák tvoří konstrukci, která je svázaná celá dohromady a porušením jedné může dojít k poruše na úplně jiné straně paneláku. Tam bych bydlet nechtěl... K věci: na nesavé materiály (což železobetonový hladký panel bude) použijte adhezní můstek, např. stavebniny-janik.cz/... , na něj je již možné použít běžné materiály.
no problém je v tom, že jsi příčku penetroval (předpokládám normální penetrací)...tak je ti k prdu..musíš tu styčnou plochu napatlat adhézním můstkem...pak to bude držet.. dělal jsem na jaře něco podobného kdy jsem dozdíval a srovnával otvor po kovových futrech...drží to jak helvétská víra... adhezní můstek a zdící malta 10MPa
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.