Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dozdění betonové příčky

Od: ondra81 odpovědí: 8 změna:
Zdravím, mám vcelku jednoduchý dotaz.
Nedávno jsem si nechal seříznou železobetonovou příčku mezi místnostmi( panelákovém bytě),nikoli úplně odstranit, takže příčka je stále do poloviny místnosti.
Jde o 6cm příčku, která běžně odděluje 2 místnosti. Po uříznutí byla příčka nerovná, tak jsem si latěmi srovnal obě strany s tím, že si jednoduše hranu dorovnám., jsou to cca 2 cm.
A teď k věci. Příčku jsem očistil, dal penetrací a poté použil opravnou směs na beton.
Na první pohled super, beton vytvrdl dobře..no ale po 3 dnech se mi vše jako jedna vrstva odlepilo a můžu začít znova.
Nevíte,kde byla chyba... špatná hmota nebo jsem měl těsně před nahozením zeď ještě namočit,aby se hmota pořádně spojila s podkladem? To mi došlo až poté...Ev. použít jinou penetraci na železobeton?
Jde o to, že v místě řezu je příčka dokonale hladká, takže tam nejsou žádné vytluky, hrubé části kterých by se malta držela..
Dík moc za rady
O

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

juko
hodnocení

1x

Pokud se jedná jen o 2 cm, nahodil bych pouze vápenocementovou omítkou např: Profi MK1. Omítku namícháte v každém vědru ručně. Namočit můžete.

jir
hodnocení

1x
Pokud jste nechal vyříznout kus panelu bez statického posudku a projektu, je to vážná chyba. Pokud jste to měl, je to v pořádku. V paneláku nejsou nosné a nenosné zdi. Panelák tvoří konstrukci, která je svázaná celá dohromady a porušením jedné může dojít k poruše na úplně jiné straně paneláku. Tam bych bydlet nechtěl...
K věci: na nesavé materiály (což železobetonový hladký panel bude) použijte adhezní můstek, např. stavebniny-janik.cz/... , na něj je již možné použít běžné materiály.
krtek6

i v paneláku jsou nenosné příčky..

hodnocení

1x

Beton nemočit! Povrch řezu zdrsnit , třeba zářezy flexou , pak normální jádrovou dohodit. Jako penetraci maximálně jen duvilax !

krtek6
hodnocení

1x

no problém je v tom, že jsi příčku penetroval (předpokládám normální penetrací)...tak je ti k prdu..musíš tu styčnou plochu napatlat adhézním můstkem...pak to bude držet..;) dělal jsem na jaře něco podobného kdy jsem dozdíval a srovnával otvor po kovových futrech...drží to jak helvétská víra... adhezní můstek a zdící malta 10MPa :)

kdosi
hodnocení

0x

Jak říkáte - nemá to důvod tam držet a nemá to čeho se držet.

Já bych tam asi zavrtal šroubama přez distančky nějakou železnou lištu, když to má mít 2 cm, tak asi tak 1 cm od zdi, aby to mělo na čem viset.

Asi takto: šedé dozdění, modrá železná lišta, červené šrouby, zelené distančky

Dozdění betonové příčky
krtek6

zbytečný a drahý

ondra81
hodnocení

Díky moc za rady, měl jsem se zeptat , než jsem se do toho pustil adhezní můstek jsem měl dát rovnou
Vyzkouším, snad to bude držet
Díky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]