Nejste přihlášen/a.
Netušíte někdo, zdali může čerpadlo RUCHE 1NG (mališ) pracovat do uzavřené hadice? Tj. když umývám auto, zda- je potřeba ho vypínat nebo stačí uzavřít konec hadice.
Malyš může dodávat vodu až do výtlaku 40 m.Dodá až 1300 - 1700 l/ hod.Toto množství dostává tlakové čerpadlo - Wap a jde tedy jen o množství,To musí být k dispozici v nádrži,bojleru a z toho si WAPKA vodu odebere.
JABRAKA
Super. Já to čerpadlo totiž mám a funguje to. Dotaz jsem položil nepřesně - šlo mi o to, zdali se čerpadlo neničí, když zavřu na hadici kohout a ono chudinka pracuje dál - co na to říká ta membrána.
Je pravdou, že běhat sem tam a vypínat a zapínat je nepohodlné. Dalo by se to řešit připojením čerpadla přes nějakou prodlužovačku, která by umožnila vypínat čerpadlo blíže auta. Dále je v popise udávaná výška do 40 metrů, někde dokonce max. 63 metrů, pokud si dobře pamatuji, tak na 10 m výšky vychází tlak asi 1 atmosféra, při max. výšce je to okolo 6 atm a to už je docela slušný odpor. Samozřejmě, že při zavřeném kohoutu pracuje čerpadlo s velkým odporem, voda je poměrně hustá, a tak se hřeje, až vypne termopojistka.
na mountfield.cz/... je kromě jiné omáčky i toto:
Čerpadlo je konstruováno jako ponorné. Pracuje na principu elektromagnetu. Statorová cívka přitahuje kotvu ve frekvenci
napájecího napětí a ta uvádí do pohybu pracovní pryžový píst. Čerpadlo tedy pracuje jako vibrační. Všechny pohyblivé části jsou
uloženy v silentblocích.
Těleso čerpadla je vyrobeno z hliníkových slitin, pracovní pohyblivé části z pryže, hřídel z pevnostní oceli, další části z nerezové
oceli. K čerpadlu je standardně připojen přívodní vodič délky 15m (25 m) s vidlicí.
Čerpadlo pracuje v režimu S3 _ 2h/20 min, To znamená, že po 2 hodinách nepřetržitého chodu je nutné jej na 20 minut
vypnout. V případě, že se toto neučiní, dochází ke škodlivému namáhání cívky čerpadla. Může dojít k vypnutí samočinnou
tepelnou pojistkou. Po vychladnutí pojistka čerpadlo opět zapne.
Výtlak čerpadla nesmí být v žádném případě zcela uzavřen. Toto je možné pouze v případě, že soustavu doplníte systémem
automatického vypínání při dosažení jmenovitého tlaku. (např, adaptérem DV1 nebo domácí vodárnou DV2 které pro tyto účely
vyrábíme).
našel jsem schéma a popis ...je z něho patrné, že dole je jen pohyblivý píst, který při pohybu nahoru nasává vodu ze studny přes zpětnou klapku, při pohybu dolů se okraje pístu "ohýbají" a propouští vodu nad sebe. Zpátky do studny vodu nepustí zpětná klapka. Při pohybu nahoru zároveň píst tlačí vodu do výtlačné trubky. Je pravda, že je tam ten pohyb pístu dost krátký, ale vzhledem na to, že za minutu jde 50 x nahoru a 50 x dolů, dáva přiměrené množství vody.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.