Zdravím, chci se zeptat. Vím, že na jeden okruh v pokoji muže byt max 10 zásuvek. Chci se zeptat když mám trojzasuvku a do ni taženy kabel a z této trojzasuvky jde do další zásuvky, nevadí, když v te trojzasuvce jsou kabely (2) v jedné krabici? Nebo by to mělo byt jen v te krajní a ten druhý z kraje druhé strany? Nějak to nikde nemůžu najít, Elektrikare jsem se zapomněl zeptat a je na dovolené. Díky. Nechci mu to nachystat nějak blbě, tak se radši ptám
Může být 10 zásuvkových míst. Dvojzásuvka / trojzásuvka se považuje za jedno zásuvkové místo.
A navíc to můžete celé zokruhovat.
krtek6
fakt?..o dvojzásuvce jsem to věděl, že se bere jako 1ks, ale jakej smysl má trojzásuvka a víc?..vím, že je to nějak limitovaný Wattama, ale já když něco dělám tak uvažuju, i když možná to tak není, že dvojzásuvka je 1ks a když dělám 5ti zásuvku, tak je to prostě 5zásuvek z 10možných na okruhu..
Jakoze jedenacta zasuvka? Pokud jsou zasuvky v mistnosti, jen tak pro sichr, tak bych to nechal na jednom privodu.
patrik
Nene špatně jsem se vyjádřil, mám taženo z rozvadace jeden přívodní kabel do jednoho pokoje. V tomto pokoji je pak nasmyckovano celkem 8 zásuvek, takže dle normy, jenže jsem dělal jednu trojzasuvku a vyvedl kabel v jedné levé krabici a z této levé krabice pak pokračuji do další zásuvky. Nějak jsem nad tím nepřemýšlel, zda je lepší u trojzasuvky dat kabel vždy do krajní krabice, zda to něčemu nevadí, ze kabely dva jsou v jedné krabici. Nepřemýšlel jsem tak, jelikož na světla mám pro dva pokoje jeden okruh, tudíž je v krabici kabel 3x, tak jsem se u te trojzasuvky nad tím fakt nezamyslel a flakl jsem to do jedné krabice. Tak můj dotaz je, zda to tak muže zůstat a příště je lepší vždy do krajních, nebo to mám předělat.
Moc jsem to nepochopil. Jak bylo řečeno, na jeden jistič 10 vývodů (jedno jestli sólo, nebo dvoj, či trojzásuvek), ale co do toho taháte ta světla? Na propojování zásuvek v okruhu nezáleží, pořád je to zatížení do 16A, ale světla tam nepatří.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.