Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mini domek

Od: kvantova odpovědí: 12 změna:

lidi da se vubec v dnesni dobe postavyt alespon nejaky mini domek do 1milionu vcetne d p h co si o tom myslite je to vubec realne kvantova

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

2024
hodnocení

2x

Ano, samozřejme že dá.

Je to jen o "velikosti" a vybavenosti toho "minidomku".

hodnocení

1x

Samotný baráček asi jo. Něco menšího a svépomocí. Jakmile to necháš od někoho udělat, tak to asi nedopadne.

hodnocení

1x

Zrovna začínáme stavět podle nového stavebního zákona stavbu tzv. drobnou o zastavěné ploše 40m², je to zamýšlené jako oddělená pracovna/studio, ale bude to běžné 1+kk s plnohodnotnou koupelnou a WC. Obvod Hebel 300 + 100 PS. Rozpočet na stavbu včetně desky mám 600tis Kč a to jsem nešel nejlevnější cestou. Vše až na okna a omítky svépomocí. Aktuálně mám hovotou desku, hydroizolace a založenou první řadu, cihly nakoupené a utratil jsem necelých 250tis.

gg*
A co sítě? Projekt?
Když stavíte něco u domu, tak sítě asi nebudou problém.
Ale domek na pozemku, kde musíte vyřešit elektřinu, vodu, odpady, (komín) a na všechno to chce i projekt? A paní píše včetně DPH, také to ve mně evokuje (i stylem dotazu), že to asi nechce stavět sama (protože to asi neumí, když se takhle ptá).
Na tohle je asi nejlehčí koupit nějakou chatičku s číslem evidenčním kde je ideálně elektřina a voda. A udělat rekonstrukci.
Jedině že by už měla pozemek koupený.

hodnocení

0x

Už máte zafinancovaný pozemek? A elektřinu, vodu a vymyšleno, kam bude odtékat a alespoň septik k wc? Ptáte se jen na domek nebo se vším všudy? A všechna ta povolení- stavební úřad, hasiči, elektrikáři, hygienici, poplatky při kolaudaci, která nikdo neudělá zadarmo? *alene* Nikdy jsem tohle nepotřebovala, ale mladí odkupovali a zazdili "slepý" kout na chodbě a udělali z něho předsíň. Pár cihel, zárubně a dveře. Družstvo naprosto bez problémů. Ale úřady! To bylo!

doplněno 11.09.24 07:27:

Vůbec nemám ánunk, ale napadlo mě, koupit maringotku nebo kontejner a zateplit to? Vycházím z toho, že se ptá mladá žena se psem, která chce žít mimo civilizaci. Jen tak první, rychlý, nepromyšlený nápad. *mir*

hodnocení

0x

Pokud čistě jen stavbu pak snad ano, ale bez IS,Pozemnku, práce, vybavení ...

riva
hodnocení

0x

Politici nastavili pro domek takové parametry, že se tam cenově nevejdete. Snad když byste stavěla kůlnu a pak v ní bydlela. I v kůlně může být elektřina, vodovod, odpady, kamínka.

tj
hodnocení

0x
Všichni píšou, že dá... Jako dá se udělat ledacos, ale pokud to má být opravdu slušný domek, tak určitě ne. Za ten milion to bude jedna velká tragédie, nejlevnější materiály, nejlevnější provedení a spíše než radost to přinese starost. Milion bylo málo na dům i před 7 lety, kdy jsme stavěli my. Byly to buďto ty montované dřevostavby (pořídili si sousedi - větší verzi a byla to celkem tragédie podle jejich slov, tady je to fakt o štěstí na jakou firmu a jakou partu lidí v té firmě zrovna narazíte). Postavili jsme tenkrát domek cca za 4 mil. rodinný, se vším všudy (není zahrnutý plot a úpravy zahrady, jen pozemek, stavba a veškeré poplatky kolem toho až po kolaudaci). Tenkrát byl domek za milion malinká tragédie pro jednoho člověka, dva by se tam vešli stěží a rodina ani omylem. Dnes? Pokud chcete podobné m2, bude to hrozně ošizené. Jinak pozemek určitě do ceny nezapočítávejte, jen ten pozemek vás dnes přijde cca na ten milion (podle lokality a m2). Chcete stavět? Myslím že bych začal na 5 mil. To je reálnější. Je mi to moc líto, ale tak to dneska je. Ceny nemovitostí už jsou irelevantní. Jejich výše je taková, že už si to nemohou běžní lidé dovolit. Kdo z vás má 9 mil. na účtě (což je odhad ceny našeho RD, který není nějak extra velký, klasický patrový RD, bez sklepa, cihla). Pokud budou ceny dál růst, už to stejně nikdo nebude moci kupovat... Přesto bych do dřevostavby za 1 mil. nešel. Buďto na barák mám nebo ne.

hodnocení

0x

Podívejte se na kontejnerové domy, to je levná cesta.

dd
hodnocení

0x

Materiálové ano na vlastním pozemku, dodavatelský bez pozemku asi ne.

Ale dá se takhle koupit nějaká stará ruina s vlastním pozemkem, Když se zadaří.

Onehdy jsem viděl, barák za 1 000 000 provize makléři 200 000. Filipovský investor na tom moc nevydělal, akorát jeho sponzor a ten makléř :)

Ale človíček získal vlastní baráček, samozřejmě z tarot trosku, na vesnici, za 1,2 mega - letos

km
hodnocení

0x

obecně na dnešní standardy spíš ne

pokud ale chcete žít alternativně a uděláte si to sami, tak ano

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]