Nejste přihlášen/a.
lidi da se vubec v dnesni dobe postavyt alespon nejaky mini domek do 1milionu vcetne d p h co si o tom myslite je to vubec realne kvantova
Zrovna začínáme stavět podle nového stavebního zákona stavbu tzv. drobnou o zastavěné ploše 40m², je to zamýšlené jako oddělená pracovna/studio, ale bude to běžné 1+kk s plnohodnotnou koupelnou a WC. Obvod Hebel 300 + 100 PS. Rozpočet na stavbu včetně desky mám 600tis Kč a to jsem nešel nejlevnější cestou. Vše až na okna a omítky svépomocí. Aktuálně mám hovotou desku, hydroizolace a založenou první řadu, cihly nakoupené a utratil jsem necelých 250tis.
Už máte zafinancovaný pozemek? A elektřinu, vodu a vymyšleno, kam bude odtékat a alespoň septik k wc? Ptáte se jen na domek nebo se vším všudy? A všechna ta povolení- stavební úřad, hasiči, elektrikáři, hygienici, poplatky při kolaudaci, která nikdo neudělá zadarmo?
Nikdy jsem tohle nepotřebovala, ale mladí odkupovali a zazdili "slepý" kout na chodbě a udělali z něho předsíň. Pár cihel, zárubně a dveře. Družstvo naprosto bez problémů. Ale úřady! To bylo!
Vůbec nemám ánunk, ale napadlo mě, koupit maringotku nebo kontejner a zateplit to? Vycházím z toho, že se ptá mladá žena se psem, která chce žít mimo civilizaci. Jen tak první, rychlý, nepromyšlený nápad. ![]()
Materiálové ano na vlastním pozemku, dodavatelský bez pozemku asi ne.
Ale dá se takhle koupit nějaká stará ruina s vlastním pozemkem, Když se zadaří.
Onehdy jsem viděl, barák za 1 000 000 provize makléři 200 000. Filipovský investor na tom moc nevydělal, akorát jeho sponzor a ten makléř ![]()
Ale človíček získal vlastní baráček, samozřejmě z tarot trosku, na vesnici, za 1,2 mega - letos
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.