Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr hadice ke kompresoru TAGRED TA3386

Od: kapitanmorgan® odpovědí: 1 změna:
Ahoj,
Objednal jsem kompresor:
motora.cz/...
Rád bych se poradil ohledně výběru vhodné hadice.
Používat budu lakovací pistole a nějaké pneumatické nářadí (brusky, utahovák...)
Připojovat budu na vzdušník, tedy obejdu regulátor na kompresoru. Regulátor budu mít zapojený na konci hadice před nástrojem. Délka hadice 15-20m.
Jaký by byl optimální vnitřní průměr hadice s ohledem na maximální výkon, zejména v případě použití s nářadím? Díval jsem se, že lepší je větší vnitřní průměr, protože na konci nedochází k takovému ubytku výkonu? Hraje nějakou roli velikost rychlospojek?
Díky za odpovědi a přeji hezký den.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Já ti odpovím takto. Viděl jsi někdy hadici od velkého kompresoru ke zbíječce?

Ta hadice je navržená na velký průtok vzduchu, ale manipulace s takovou hadicí je za trest.

Takže bych přemýšlel nad kompromisem. Od kompresoru k tomu redukčnímu ventilu větší hadici pro minimalizaci ztrát. Od redukčního ventilu nějakou hadici ze které ti neupadne ruka.

Já jsem dokázal nalakovat vrata i s kompresorem se zásobníkem 24 litrů, ale měl jsem zaškrcený průtok vzduchu, aby se tlak nějak stačil doplňovat.

50litrů nádoba je pro lakování asi minimum. A při delší práci ji taky vyprázdníš.

Rázový utahovák jede pouze chvilku, takže to zvládne. Pneumatické nářadí (bruska) bude mít velkou spotřebu vzduchu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]