Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Látka se lepí na žehličku, proč?

Od: lubosh* odpovědí: 11 změna:
Zdravím, chtěl bych se zeptat, hospodyňky to určitě budou vědět: Co děláte, když se vám nějáký kus oblečení lepí na žehličku? Je v tom asi nějaká umělá hmota. Lepí se to i když ji mám na poloviční výkon.
Díky za rady

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jaja28*
hodnocení

0x
Každopádně je i ten poloviční výkon moc vysoká teplota na kus oblečení který žehlíš. Musíš ještě ubrat výkon a nebo zkusit žehlit přes nějakou látku.
al bunda*

Tyhle záležitosti moje máma žehlila přes čistý mokrý kapesník, aspoň pokud se pamatuju. Ve věku napařovacích žehliček už by podobné problémy vůbec neměly vznikat?

lubosh*
hodnocení

Díky, to je dobrý nápad, žehlit to přes nějaký hadr, to zkusím.
To bych měl kvůli tomu kupovat napařovací žehličku? Zatím se mi (respektive manželce :)) na ten poloviční výkon (110 voltů) nikdy nic nelepilo, ale tohle triko je asi celé z umělé hmoty.
Poloviční výkon 110 V? ;)

hodnocení

0x
Pokuď se už to tričko lepí na žehličku, je to příznak nevhodného zacházení s žehleným materiálem. Bylo by nejlepší respektovat informace, které obvykle bývají všity na rubu výrobků.

lubosh*
hodnocení

Na rubu je nějaký štítek, myslím že je na něm žehlička s kolečkama, a myslím že by to mělo znamenat právě to, že se to má žehlit na poloviční výkon.
Samozřejmě, plátna co nemají žádnou umělotinu se žehlí na plný výkon, a ostatní věci (s umělotinou) by se lepily nebo spálily, tak se zapíná žehlička přes trafo na 110 V, takže hřeje míň. To je snad každému jasné?
Prosím tě, jasné je to jen tobě... řešit teplotu žehličky pomocí transformátoru je opravdu originální. Žehlička s termostatem od třiceti stupňů je k mání za pár kaček... Metodou, kterou ty popisuješ jistě nežehlíš, opět nás jen trochu škádlíš...
lubosh*
hodnocení

Já vím, žehličky s termostatem jsou k mání za pár kaček, ale jsou to šmejdy celé z plastu a žehlicí plocha je z hliníku nebo z něčeho podobného, takže váží tak čtvrtinu než ta moje. To bych se při tom žehlení pořádně nadřel. A jednu takovou skoro novou jsem měl rozebranou, po pár letech se kamarádovi vytrhly šrouby z plastu a už to nešlo prakticky nijak dát dohromady, a spirálu měla zalitou ve dně, takže by se nedala asi ani vyměnit.
Ta moje je celá ocelová jen držadlo z bakelitu, a topná spirála se dá kdykoliv vyměnit, takže slouží už asi 50 let. A žehlíme tak odjakživa, už mojí rodiče tak žehlili.
al bunda*
Aha, a před zavedením elektřiny jste ji žhavili na kamnech... To pamatuju, taky jsem to míval...
mil®
Tak to ne. Já v ní měl dřevěný uhlí a mával jsem s ní na chodbě. *uf*
al bunda*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]