Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tlaková nádoba ke kompresoru

Od: josef1974 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda se dá využít tlaková nádoba z domácí vodárny SIGMA (Darling) na výrobu kompresoru? Ještě než začnu přemýšlet co a jak dál, zajímala by mě vhodnost. Na nádobě je napsán maximální tlak 1 MPa, takže pokud bych na kompresoru nastavil maximální tlak na 6 barů, tak by to nádoba měla teoreitcky vydržet. Máte někdo s touto problematikou zkušenosti? Není nějaké nepsané pravidlo že tlakové nádoby z vodáren se nesmí používat pro stlačený vzduch?

Tlaková nádoba ke kompresoru

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirib
hodnocení

0x
Sežeň si vzduchojem z náklaďáku a nevymýšlej blbosti...

hodnocení

0x

Upřímně řečeno, natlakovat skoro půl století starou nádobu mě přijde jako pokus o letošní prvenství v Darwinových cenách. To,samozřejmě, neplatí, pokud jde o zrevidovanou nezkorodovanou nádobu.

jm
hodnocení

0x
Dneska Lidl 10 bar 50litru 2599,- Vertikální kompresor PVKO 50 C3
kozy

Občas ji vypusťte, je vni dost vody s kondenzovaný že vzduchu, to by mě zajímalo, jak dlouho taková nádoba vydrží? Co vím tak propan-butan nové láhve mají revizi na 10 let.

Nevím jak to dělají, ale stejně je prodlužují do nekonečna, tuším někde u milevska se to dělá?

hodnocení

0x

A čo myslíte,že tam bolo,keď sa používala táto nádoba na darlingu? Stlačený vzduch a voda. Takže v pohode sa dá použiť. Skôr bude niekde syčať,ak prehrdzavie,no pochybujem,že strelí pri tom tlaku,čo tam chcete používať. Ja osobne som sa ešte nestretol,aby táto nádoba niekomu tiekla a musel meniť darling.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]