Zdravím, Máme půdu zateplenou od podlahy 28cm vaty, bohužel schodiště na půdu zateplit nešlo a v zimě jde veškerý chlad přes stěnu schodiště a samotné schodiště. Z obytné části zateplit nemohu, tak jediné co mě napadlo, dát na stěnu ze strany půdy šedý polystyrén (10cm) a na každý schod podlahový polystyrén (~18cm) a na to nakonec např. OSB, bude tedy ve finále o schod více, ale o to lépe. Jediné co mě trápí, jestli položit na schody parozábranu a tedy polystyren dát volně, nebo jen nalepit na schod. Vnitřní pocit mi říká, dát parozábranu. Díky
Dávat přímo pod polystyren parozábranu postrádá smysl (on ten PS sám má velmi nízkou difuzi pro vodní páru, takže funguje jako parozábrana). Parozábrana se dává z teplé strany, tam píšete se nic předělávat nemůže, tak se nedá nic dělat. Pokud vám doteď ve stěně schodiště vodní pára ze vzduchu v místnosti nekondenzovala, tak by neměla ani po zateplení, zkusil bych to zateplit zatím na malé části a sledovat, co to bude v zimě dělat.
Moc díky, zkusím to tak. Chtěl jsem zateplit strop schodiště co vede do přízemí, ale hrozně by se snížila celková výška a bylo by to asi dost nekonformní a nehezké.
Postupovat musíte jako u jakékoliv stěny. Ze strany interiéru řešit vzduchotěstnost aby teplý vlhký vzduch se nedostával do izolantu. Eliminovat tepelné mosty. Ve finale osb nad odvětravanou mezerou, nebo jen prkna.
Chtěl jsem původně zateplit strop schodiště z obytné strany, ale aby to dávalo smysl, tak bych strop snížil tak moc, že by to bylo až nepříjemné. Takže jestli chápu správně, stačilo by snížit l úplně minimum, ale vložit tam parozábranu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.