Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak opravím strop ve starém bytě

Od: tomule odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

snažím se rekonstruovat starší byt po babičce a narazil jsem na problém u jednoho pokoje, kde jsou na stropě malé praskliny. V rohu, který je mírně zaoblený, se nachází několik větších prasklin, do jedné z nich dokonce zasunu malíček. Byt je starý, nachází se přímo pod podkrovím a strop je podle mého názoru z rákosových omítek.

Mám dotaz, jakým způsobem by bylo nejvhodneji tyto praskliny opravit. Byl jsem se ptát ve dvou obchodech, které se specializují na stavbu a barvy. V jednom mi doporučili vyčistit praskliny, podepřít to místo a nastříkat do nich lepidlo (ve skutečnosti myšleno montážní pěnu) Potom vybrousit povrch, tmel, penetraci, barva. V dálším mi zase poradili praskliny zatmelit univerzálním tmelem na sádrokarton, poté povrch vybrousit, aplikovat penetraci a následně zatřít barvou.

Jaké je vhodný řešení?
Děkuji za rady a tipy.

Jak opravím strop ve starém bytě
Jak opravím strop ve starém bytě #2
Jak opravím strop ve starém bytě #3

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Prvně bych udělal sondy jestli je v pořádku nosná konstrukce.

hodnocení

1x
Pouvazoval bych nad sadrokartonovym podhledem.

hodnocení

0x

Ja by som maľbu oškrábal, natiahol na to lepidlo,perlinku a potom vyštukoval alebo dal sadrokartónový strop.

km
07.09.24 00:03

tak tak

tomule
hodnocení

Dobrý den,
děkuji za tipy. SDK strop není možný, protože je to příliš těžké pro tento typ stropu. Podhled z SDK by sice šel, ale strop má oblé rohy a nachází se blízko horního okna – pokud mi rozumíte. Jestli by se udělal podhled z SDK, mezera mezi stropem a oknem by už byla velmi malá. Navíc by to praskliny pouze "zakrylo". Rozhodl jsem se to vyřešit jednodušším způsobem, a pokud by se situace časem zhoršila, budu to řešit dál. Se SDK bych totiž nemohl sledovat, zda se stav zhoršuje.

hodnocení

0x

SDK strop není možný, protože je to příliš těžké pro tento typ stropu. Podhled z SDK by sice šel

toto vůbec nechápu.

Páč nevím proč by nešel udělat sádroš. Fabión můžete odsekat, nebo strop o ten fabión snížit.

Všechno jde, pokud se chce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]