Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze vyměnit těsnění u dveří lednice?

Od: babajaga® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

máme starší lednici s mrazákem dole, zn. Gorenje. Nikdy nebyly žádné problémy. Chladí i mrazí dobře. Poslední dobou se ale špatně zavírají dvířka u lednice. Po zavření jakoby povolí a odchlípnou se, nedrží zavřená. Tím se, samozřejmě spotřebuje víc energie, dole na dně je voda.

Nejlepší by byla lednička nová. Peníze na ni bych měla, o to nejde, ale máme teď v rodině velice vážný zdravotní problém, který mě stále zaměstnává a nemám čas, náladu, ani chuť vybírat a objednávat nové zboží. Navíc přesun /1. patro/.

Proto mě napadlo, zda by opravář nemohl vyměnit jen dveřní gumové těsnění, které už netěsní. Bylo by to rychlejší, žádné stěhování. Dělá se podobná oprava? A kde seženu opraváře ledniček z Přelouče, Bohdanče, či Pardubic? Jsem úplně bezradná, nikdo z okolí o žádném šikovném opraváři neví.

Pokud snad víte a umíte poradit, podělte se. Děkuji - Jaga.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Doprava + oprava + těsnění pravděpodobně udělají několik tisíc a stále budete mít starou lednici.

Ve velké nouzi bych těsněníperfektně očistil teplou jarovou vodou a potom lihem, nebo jiným odmašťovačem. Většinou se to potrhá na kraji v takové harmonice, ale po letech to těsnění stejně tvrdne a je natvarované podle lednice. Takže bych vzal gelové sekundové lepidlo (možné i dvě) a v místech, kde to opadává bych ttěsnění ke dveřím přilepil. Dveře takto zavřel.

Pokud by po této operaci dveře dostatečně nedovíraly, no tak se dá prostě na bok lednice přivrutovat nějaký druh zamykání, nebo petlice. Já bych si z hliníkového plechu ihnul takovou jednoduchou západku, která bypo zavření zaklapla sama, ale pro vás by v zásadě fungovalo i toto. Je potřeba to dobře trefit, aby to dveře akorát rozumnou silou přitahovalo.

doplněno 06.09.24 19:14:

Anebo ještě lépe přidat z boku dětský zámek na lednici, ten bude dělat přesně to, co potřebujete, zaklapne sám a přitom to nevypadá špatně.

detske-kocarky.cz/...

doplněno 06.09.24 19:16:

Jen pokud by měl plnit i tu funkci přitahování, může být potřeba ho lépe připevnit, samotná samolepka by mohla ujíždět, záleží na kvalitě a očištění.

Lze vyměnit těsnění u dveří lednice?
Lze vyměnit těsnění u dveří lednice? #2

hodnocení

5x
Zdravím.
Jsi internetem polibená a jistě najdeš typ své ledničky.
Objednej těsnění a výměn si ho sama.
To myslím zcela vážně, je pouze nasunuté.
Když ti to nepůjde tak se stavím a vyměním to ho.

hodnocení

4x
Nevíme přesný typ,ale leccosse da koupitnapriklad na kupaoprav.cz/...

hodnocení

2x

Ono to těsnění jde vyměnit, ale u starších lednic to nebývá vždy ekonomicky výhodné. Jednak je riziko, že to těsnění nebude mít dokonalou těsnost - již se dělají jiná... ( fixpart.cz/...

pak máte riziko, že po investici 1000,- a dalších starostech vám lednička odejde za týden či půl roku...

a zatřetí - spotřeba ledničky koupené před 10ti lety může znamenat oproti nové třeba 1000,-Kč za energie každý rok víc.

ben®
hodnocení

2x
Dobrý den, na to si zkuste pozvat tzv. hodinového manžela - jsou dostupnější/je jich více, jsou šikovní a jsou levnější, než "ledničkáři". Možná nejde ani o špatné těsnění, ale možná bude stačit jen "poštelovat" dveře (nebo použít magnet). Zdravím!

hodnocení

2x

Nedávno jsem chtěl měnit těsnění u 18 let staré "Zanusky". Zjistil jsem, že celé dveře jsou komplet lepené (včetně těsnění), ani jeden šroub, nýt, nebo něco podobného. Takže v podstatě nerozebíratelné.

hodnocení

2x

Já si myslím, že nová lednice je snadnější než servisman s těsněním. Koukni na lednice na heureka.cz, vyber vhodný obchod, objednej ustavení na místo a objednej současně i odvoz staré. Jedním hovorem. *hej*Fakt nic snadnějšího. Na pár minut.

hodnocení

2x

Těsnění jsou běžně k dostání. Stojí kolem 500 Kč. Vyměňuje se jednoduše bez potřeby speciálního nářadí. Lednici by kvůli takové maličkosti měnilo jen extrémní klepeto.
kupaoprav.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]