Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Epoxidove lepidlo 10 az 30 minut

Od: macek* odpovědí: 7 změna:
Dobry den
Potrebuji poradit kde bych mohl sehnat epoxidove lepidlo, cire s dobou zpracovani 10 - 30 minut? Mam na mysli normalni obchody jako je kaufland, albert atd. Pripadne obi? Dekuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Můžu potvrdit, že je to jak říkáte, že doba zpracovatelnosti u 5 min a 30 min epixidového lepidla se liší tak nejvýš 1:2, spíš jde o to, že to definitivní vytvrzení "pomalého"lepidla trvá mnohem déle a výsledek mívá vyšší pružnost. Dá se to prodloużit změnou poměru složek, ale to je potřeba otestovat a k vytvrzení pak může být potřeba vyšší teplota.
Pak existují lepidla, která můžete zpracovávat dlouho a vytvrdíte je až následně UV zářením, ale nejsou tak univerzální a asi ani tak pevná.
A nebo stará klasika Dentacryl, zalévací pryskyřice.
hornbach.cz/...
Když my nevíme, na co to máte.

111®
hodnocení

0x
Nasal bych do vyhledávače Rychle tvrdnouci Epoxy.
macek*
hodnocení

Jeste upresnim, ze co mam zkusenost tak se versinou prodavaji epoxidy, ktere maji dobu zpracovani do cca 5 minut. Ja bych sle potreboval vice jak 10 minut, ale klidne i 30 minut. Takove uz bezne sehnat asi nepujde v klasickych obchodech, ale proto jsem polozil zde tuto otazku, zdali nekdo nevi, jestli je takove lepidlo dostupne v klasickych obchodech pripadne obi, bauhaus atd.

hodnocení

0x
Možná by bylo řešením s epoxidem pracovat za nízký teploty, kdy reakce probíhá pomaleji.

hodnocení

0x

Mně to google našel hned: Bison Epoxy Universal. Otevřená doba zpracování 90 minut. Je to běžné lepidlo, nicméně Kaufland ho asi mít nebude, ale hobbymarkety určitě ano.

Obávám se, že Bisona budou mít jen specialky. Hobymarkety mají většinou Patex,Uhu,..

hodnocení

0x

Mám dobré zkušenosti s Epoxidem z Lidlu. (Silnější stříkačka, půl napůl)

Je čiré a sám jsem ho použil na dramatické lepení uvnitř lednice. Přihrádky ve dveřích.

Snese vysokou zátěž a drží to !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]