Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tlouštka kotouče na beton 230 mm

Od: tomkk® odpovědí: 6 změna:

Zdravím, potřebuji koupit diamantový kotouč na beton 230 mm a krom tloušky 2,4 mm mi vyskočila i 8 mm. Normálně menší flexou řežu tím tenkým, teď potřebuji vyřezat otvor do betonové podlahy a jen jsem se chtěl zeptat, jestli těch 8 mm je jen pro případ, že potřebuji vtvořit širší řez (což asi právě pro vyjmutí vyřezaného okna dává smysl), nebo to má i jiný ůčel. A taky jesli už těch 8 mm nebude na hooby flexu z Lidlu PWS 230 2kW moc z hlediska zatížení mechanického i výkonového.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Třeba tady protechshop.cz/...
je taky psáno 8mm, ale je to výška diamantové plochy, tedy výška "diamantu"na obvodu kotouče. Takže asi tak...
hodnocení

Jo, to bude ono. Mě to přišlo divný, taková velká roztočená hmota, proto mě to taky donutilo sem vložit dotaz.

trtr
hodnocení

0x

Zdravím, tak 8mm kotouč jsem neviděl, ale myslím, že to bude pěkný záhul na motor. Ano, vydrž bude dobrá, ale taková rotující hmota při kousnutí už bude pěkný maso. Raději bych okno říznul třeba na dvakrát - jedno menší uvnitř a pak dočistit na přesný rozměr - bude to přesnější a lepší na manipulaci.

P.S.: Pokud to jde, tak bych to předem i navlhčil, nebude to tolik prášit. Kdysi jsme řezali "bílé cihly" s pomocníkem, který lehce chladil a vlhčil místo řezu pomocí PETky a hadičky. Tolik to neprášilo, ale chtělo to zástěru.*smich*

hodnocení

No já se kloním k tomu tenčímu. Chtěl jsem se zde ujistit, že není nějaký důvod pro ten tlustší, který mě nenapadl, větší flexou jsem zatím řezal jen kolejnice. Ale zase z toho nechci dělat nějakou vědu.

hodnocení

0x

A je ten 8mm opravdu diamantový? tj ocelový? není to karborundový , nebo jaký je to materiál?

8mm snad nema ani profi vodou chlazená motorová flexa -tak tlustý má snad až pila na porothermy Jumbo

hodnocení

alza.cz/...

Pokud tedy není chyba v popisu. Já prostě šel na alzu a vyhledal 230 mm diamantový. V zásadě to mám na jedno použití, tak kvalitu moc neřeším.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]