Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolaudace staré stavby do 40m z roku 1971

Od: absurdist odpovědí: 7 změna:
Dobrý den.Mám nezkolaudovanou stavbu 39m²z r.1971.Takže stojí bez kolaudace už 53 let.Je možné využít nový stavební zákon k tomu,aby se již kolaudace nemusela provádět?Bylo mi řečeno na stavebním úřadě,že kdyby tato stavba byla tenkrát postavena bez stavebního povolení,tak je šance ji dnes zapsat do katastru i bez kolaudace,což umožňuje nový stavební zákon pro stavby do 40m².Ale když bylo v r.1971 vydáno stavební povolení,tak musím kolaudaci stavby udělat!Takže neskutečný paradox,kdy stavitel,který by to postavil před lety bez stavebního povolení by se stejnou stavbou kolaudaci už dělat podle nového zákona nemusel ale když mi před 53 lety stavební povolení měli,tak musíme kolaudaci udělat.Poradí někdo?Nebo kde se zeptat?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hujer
hodnocení

2x

To není žádnej paradox! Když bylo vydáno stav. povolení - tak má následovat kolaudace .Co je na tom za paradox?

05.09.24 19:08

:-D

hodnocení

0x

Máte dokumentaci ke stavebnímu povolení?

Je na stavebním úřadě?

Souhlasí s aktuálním skutečným stavem?

Ano: Nic se neděje, formální kolaudace.

Ne: Udělejte změny v dokumentaci pro stavební povolení / projekt skutečného stavu.

hodnocení

0x
A je dokonce možné že budete kolaudovat dle stavebního zákona platného v té době jako lidé jenz mají dlouhou dobu domy rozestavěné mapř. 20 let.

Jo, takhle to funguje ...

A né snad?

km
hodnocení

0x

A to stavební povolení máte, a mají ho také na stavebním úřadě? Pokud ho tam nemají, tak jako by nebylo vydáno, ne?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]