Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Při praní mám na oblečení fleky

Od: lucie123 odpovědí: 8 změna:
Dobrý den,
Obracím se na Vás s prosbou zda mi někdo neporadí. Poslední 3 týdny se na mých tričkách/halenkách dělají bílé fleky jako kdyby byla vyžraná barva. Pračku máme 3 roky... nikdy s ní nebyl problém až do teď. Brouzdala jsem po internetu a myslela jsem že to je nevypraný prášek nebo že jsem dala prášku/gelu moc ale ať uberu nebo udělám cokoliv stejně se tam fleky tvoří. Pračku jsem čistila a jsem z toho opravdu nešťastná :( všechny trička mám zničený... je jedno ať je barevné nebo černé.
Nesetkal jste se s tím někdo?

Při praní mám na oblečení fleky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Používáte moc aviváže nebo prášku. Když je jich moc, špatně se rozmáčejí a pak to takto zůstává.

Osobně se před tímto chráním cyklem "namočení+máchání". Když jsem dal pouze máchání, tak to někdy zůstalo. Pokud se to ještě jednou namočí, obvykle se to rozpustí.

Jo a pračku nepřeplňujte. Když se prádlo nemůže hýbat, nemůže se to z něj ani vyplavit.

lucie123
hodnocení

Četla jsem o tom, ale mělo by se to prý vyprat a stejně to tam mám. Při praní dávám i extra máchaní a nepomáhá to :(

hodnocení

0x
Používáte prací prášek, nebo gel? Prášek to dělává.
lucie123
hodnocení

Používám oboje. Prášek teď vynechávám. Aviváže jsem dala fakt maličko a stejně mám na nové halence fleky :(

bramburka
hodnocení

0x

Jedna z moznosti je taky ta, ze jite ted v lete salaty a ukapne vam octova zalivka na tricko. Mne se to tak stalo.

hodnocení

0x

Pochopila jsem dobře, že perete naprosto stejně a se stejnými prostředky jako před tím, než se tohle začalo stávat. Přetím ne a až v poslední době? Nezměnilo se nic?

lucie123
hodnocení

Ano, přesně tak. Nikdy předtím se mi nic takového nestalo a za poslední cca 3 týdny mám všechny trička zničená :(
Používám na praní pořád to samé.
Pračka je vyčištěná, filtr taky a už nevím čím by to mohlo být

hodnocení

0x

Zkuste používat místo aviváže ocet

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]