Dobrý den, Obracím se na Vás s prosbou zda mi někdo neporadí. Poslední 3 týdny se na mých tričkách/halenkách dělají bílé fleky jako kdyby byla vyžraná barva. Pračku máme 3 roky... nikdy s ní nebyl problém až do teď. Brouzdala jsem po internetu a myslela jsem že to je nevypraný prášek nebo že jsem dala prášku/gelu moc ale ať uberu nebo udělám cokoliv stejně se tam fleky tvoří. Pračku jsem čistila a jsem z toho opravdu nešťastná všechny trička mám zničený... je jedno ať je barevné nebo černé. Nesetkal jste se s tím někdo?
Používáte moc aviváže nebo prášku. Když je jich moc, špatně se rozmáčejí a pak to takto zůstává.
Osobně se před tímto chráním cyklem "namočení+máchání". Když jsem dal pouze máchání, tak to někdy zůstalo. Pokud se to ještě jednou namočí, obvykle se to rozpustí.
Jo a pračku nepřeplňujte. Když se prádlo nemůže hýbat, nemůže se to z něj ani vyplavit.
lucie123
Četla jsem o tom, ale mělo by se to prý vyprat a stejně to tam mám. Při praní dávám i extra máchaní a nepomáhá to
Pochopila jsem dobře, že perete naprosto stejně a se stejnými prostředky jako před tím, než se tohle začalo stávat. Přetím ne a až v poslední době? Nezměnilo se nic?
lucie123
Ano, přesně tak. Nikdy předtím se mi nic takového nestalo a za poslední cca 3 týdny mám všechny trička zničená Používám na praní pořád to samé. Pračka je vyčištěná, filtr taky a už nevím čím by to mohlo být
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.