Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zámková dlažba pod bazén

Od: 123mirek® odpovědí: 8 změna:

Máme doma bazén, takový s tím nafukovacím límcem. Vleze se do něho asi 5 kubíků vody. Na zahradě jsem řešil místo, kam ho umístnit, ale nikde není ideální rovina. Proto jsem koupil zámkovou dlažbu. Travnatý povrch míním zkopat do roviny a teď přemýšlím, jestli bude stačit, když dám pod dlažbu jenom písek. Toho mám dost. Jemný štěrk je asi lepší,ale ten nemám. Nezpůsobí snad tlak masy vody, že se mi dlažba zvlní?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

2x

Moji sousedé to takto mají vyřešeno již asi desátý rok. Pod dlažbu dali písek a zatím se nic s dlažbou nestalo. Bazén mají o kubík vody větší než Vy. Oni ještě mezi bazen a blažbu dávají staré lino.

celp*
hodnocení

2x

Když písek řádně zhutníte vibrační deskou může po tom přejet tank.

cyril*

Tak písek, který se nechá takto zhutnit neznám, jedině snad smíchaný s cementem 1 : 1.

jabraka*
hodnocení

2x

Skutečně je dobré na beton dát vyrovnávací podložku.Lino a na něj ještě geotextilii.Jde o to,že při používání bazénu se dno tře o podklad,je tedy na místě to tření co nejvíc zatlumit měkkým materiálem.Dobrý by byl i starý koberec.

JABRAKA

angela*

My jsme dávali pod bazén podklad, nevím, jak se jmenuje, ale vypadá to jako asi tak 2 cm tlustý filc.

diamantovymagnat*
hodnocení

1x

mám to stejně řešeno a zámkovku mám také na písku. ohraničené to mám obrubníky. když to při pokládce poctivě každou dlaždici utemujete palicí, tak to vydrží. když si vezmete že na každou bude ve finále tlačit voda nějakých 15 kg, tak se s tím nic nestane. navíc, když se do budoucna rozhodnete zámkovku zrušit, tak do písku, co vám tam zůstane, můžete přisipat trochu kvalitní hlíny a můžete sázet :) žádné odkopávání a odvoz štěrku...

dandanov*
hodnocení

0x

Nechápu, proč chcete pod venkovní bazén dávat zámkovku?! To už je snad levnější vylít to betonem! Ale ani to nedoporučuju. A k čemu geotextilie?*ee* Stačí přece terén srovnat do roviny, utemovat vibrační deskou a na závěr zasypat cca 10 cm jemným pískem, který srovná prohlubeniny a zakryje ostré kameny.

frabos
hodnocení

0x

Známí mají taky takový bazén a mají ho položený čistě na lóži z písku. Dno je příjemně měkké, žádné problémy se zámkovkou apod.. Jinak pod zámkovku můžete dát písek, ale doporučují ho drobátko zhutnit vibrační deskou, takto jsme u nás ve městě před 2 roky dělali chodník asi 500m dlouhý a dodnes na něm není vlnka... Hodně zdaru při stavbě ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]