Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Huceni + zvuk lopatek v byte

Od: simca odpovědí: 12 změna:
Dobry den, jsem uz zoufala a prosim, mate nekdo zkusenost s neustalym hucenim az prerusovanym lopatkovym zvukem v panelaku? Nese se hlavne podlahou a stenou v kuchyni do celeho bytu. Mne to prijde jako vetrak nekde nebo neco podobneho. Majitel bytu chce opravit nefunkcni ventilator na odsavani na strese, ze to muze byt tim, ale kdyz prece nefunguje, jak muze delat zvuk? Navic tohle neni slyset ve stupacce. Je to hotova zahada. Ovsem dlouhodobe je to silene. Dekuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Ventilátor odsávání na střeše se roztáčí "tahem" vzduchu v potrubí ve stoupačce a prochází lopatkami rotoru ventilátoru, který roztáčí...stačí, aby ložiska byla "trochu více" opotřebena a hluk je ZDE. Uvidíte po jeho opravě, že "vaše" zvuky zmizí

123

"... tohle neni slyset ve stupacce"

Jakáloliv závada na ventilátoru by byla slyšet hlavně v odvětrávací šachtici.

To se silně mýlíte! Neznamená, když není slyšet ve stoupačce, tak že to není z odtahivého ventilátoru nahoře , na ústí dovětrání!

makk
hodnocení

2x

On to asi nebude ani tak hluk jako vibrace, protože i slabá betonová konstrukce má celkem slušný útlum hluku. A protože svislé konstrukce se rozkmitají mnohem hůř než vodorovné, bude to nejspíš kmitání stropu a jelikož máte asi největší problém vy, bude to ten strop nad vámi. Takže si nejspíš soused nad vámi koupil novou pračku, myčku sušičku nebo něco podobného, co rozkmitává strop. Nevím, co si mám představid pod pojmem "lopatkový zvuk", ale podle mě to může být zvuk jakéhokoliv točivého stroje, tedy jakýkoliv motor, čerpadlo...

Velmi pěkně se vibrace také šíří topením, takže rovněž může být špatné čerpadlo topení, nebo má někdo ze sousedů pračku, myčku... instalovanou tak, že se dotýká topení. Takže dejte ucho k radiátoru a uvidíte. Rozhodně to nebude zvuk nefunkčního ventilátoru.

hodnocení

0x
Obejděte zvenku barák, spousta lidí si dnes bez povolení montuje na bakón. nebo fasádu klimatizaci.

123
hodnocení

0x

O jaký "panelák" se jedná?

Kde je Váš byt (patro, s čím sousedí)?

Je zateplený?

Od kdy se to projevuje?

simca
hodnocení

Jsme vprostred paneloveho domu, davno zatepleneho a udajne ventilator Lomanco se umistuje nekde nad stupacku. A zahada je, ze je nefunkcni a presto slysim hluk huceni a jakoby lopatek. Ovsem nikoliv ve stupacce, ale hlavne na podlaze v kuchyni a odtud rezonuje do celeho bytu. Mam cekat tydny na vymenu a zda se mi to jaksi moc komplikovane a nepravdepodobne. Dekuji vsem

Píšete "hlavice Lomanco" - to znamená, že nemáte centrální odtah, tyhle hlavice jsou nesmysl. Takže si některý soused nainstaloval něco sám. Zkuste poslouchat u ústí trubek odsávání v kuchyni, koupelně a na záchodě. Pokud to začalo až teď s vysokými tepotami, může to být sousedova klimatizace nebo nějaký ventilátor.

hodnocení

0x

Podobný problém jsem řešila asi před dvěma léty. Nakonec jsem zjistila, že sousedé v bytě nade mnou měli na zemi, na koberci malý ventilátorek. Soused musel sejít ke mně dolů a přesvědčit se, že je to opravdu velký hluk. Věřit nechtěl, protože mi nevadilo a vlastně ani slyšet není normální chůze, rádio, televize. Jen když nějakou šílenost zesílí na plný ceres. Ale to za chvilku ztlumí, jen co si poslechne ten mimořádný kousek.

malije
hodnocení

0x

Před nedávnem bylo něco podobného u nás v paneláku, takové jakoby vrčení a mě to rušilo hlavně poslech rádia. Vždy ve 22.hod. to skončilo. Zjistilo se, že někdo ze sousedů má domácí práci a používá k tomu nějaký stroj.

Sousedka vysílající živě na internet svoji práci s gumovým kamarádem na baterky? :)

hodnocení

0x

řešil jsem hluk celém bytě vždy po cca 10 minutách, nakonec jsem se dopracoval k ventilátoru u souseda o patro níž.Vždy po použití WC sepnul ventilátor. Také nevěřil tomu,že to může u nás dělat docela nesnesitelný hluk. Tak jsem jej vzal na návštěvu, opsal mu data ze štítku našeho ventilátoru a po výměně byl s hlukem konec.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]