Nejste přihlášen/a.
0x
Co myslíme my je úplně nepodstatné.
Musíte zjistit. odkud ta zrůda vylezla, protože pokud se Vám tam někde usadí, za týden tam máte roj malých potkánků a toho se už jen tak lehce nezbavíte.
Takže najít vstup (modlete se, že přilezl jenom zvenčí) a tento vstup znepřístupněte.
Zajímavý fakt na závěr: Pokud máte do bytu vstup ne od podlahy, ale jakékoliv větrací roury a podobně, i do nich se dostane. My jsme vyglancovali celou zkušebnu, že tam nezbyla dírka ani na sirku, no a to hovado tam lezlo někde od plafonu, takže práce se rozjely nanovo. To už tam měl milou mladou rodinku, která byla promptně vyhubena.
Jste ještě nezkušení rybízové
Před každým usednutím na záchod se chráníme, akorát tu horní část jsem musel prodloužit na 30cm, aby se mi do toho vešel

0x
Pokud nechcete volat deratizační a odchytovou službu.
Nejjednodušší bude nejdříve připravit ústupovou cestu. Všude do místností zavřete dveře. Nechte otevřené na balkón,
udělejte mu nějakou uličku, aby se koridorem nasměroval na balkón a ven. Použijte nábytek, desky, co doma najdete. Nenechávejte ho tam dlouho, bude vystresovaný, hladový a tudíž agresivní.
Až budete mít hotovo najděte si nějakou skrýš, kde budete mít přehled od koupelny k balkónu.
Potom opatrně pootevřete dvířka a zmizte z cesty. Nebraňte tomu zvířeti k volnému vyběhnutí, oni jsou schopni se bránit a skáčou vysoko.
Takhle bych to udělala alespoň já. Jinak samozřejmě sítě do oken a pevnou = hustou mřížku do dveří balkónu. Bude sloužit i proti zlodějům.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.