Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bowden na kolo a lanko do něj

Od: bike odpovědí: 6 změna:
Dobrý den, chtěl bych se zeptat.. jaký je rozdíl mezi řadícím lankem do bowdenu např: 1,2mm a 2,2mm? Četl jsem ,že to tlusčí lanko je do horského a tenké se používá hodně u silničních kol. Co se ale stane pokud dám lanko do silničního kola na mysli to 2,2mm z toho Bowden 4mm? Může to hůře řadit? Děkuji za odpověď.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bike
hodnocení

0x
Pardon, tak jsem zjistil, že tam měli chybu. Není to 2,2 ale 1,2 mm..

hodnocení

0x
Dotaz jsem nějak nepochopil, každopádně pro brzdy mám lanko silnější, pro přehazovačkou slabší, ale kolo mám 23 let starý, takže se to dneska může dělat jinak. Ale nejspíš pořád stejně, lanka i bowdeny jsem si před rokem měnil a koupil jsem prostě a jednoduše označený brzdový a přehazovačkovy.

hodnocení

0x
Používej správné lanko popř vyměň i s bowdenem, nechápu proč špekuluješ.

hodnocení

0x
Tak z logiky věci na přehazovačku nepotřebuješ takovou sílu tudíž je tam slabší lanko a pokud by se přetrhlo tak se de fakto nic neděje
Pokud použiješ silnější nic se neděje akorat dle mě na tom kole uz bude navěky *smich*
U brzd bych preferoval vždy silnější lanko tady bych ani neexperimentoval protože tady když to urveš tak si múžeš pěkně rozbít hubu a v horšim případě ani nedomejšlet
S tím silnějším u přehazovačky by možná mohl být trochu problém s řazením směrem dolů, že by ho vratná pružinka hůř utáhla, precijen je silnější hůř ohebný a obvykle se na pár místech ohýbat trochu musí.

hodnocení

0x

Podívej, jízdní kolo je sofistikovaný stroj. Předpokládám, že se tedy v tomto případě nejedná o starou esku starý Vomáčkový, co jezdí do konzumu pro vejce a mlíko a místo jízdy na ní ji vede ověšenejma taškama. Používej u něj díly a postupy údržby a oprav tak, jak to navrhli konstruktéři, a jak je to v návodu nebo montážním manuálu. Pokud to neumíš nebo to neznáš, dej to do servisu. Na kole se lidi poměrně často zabíjejí, nebo mrzačí.

I kdyby to řazení šlo vlivem tlustšího lanka špatně, nelze vyloučit, že to může být rovněž nebezpečné. Taky záleží, jaký druh řazení máš.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]