Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stará vzduchovka

Od: koko odpovědí: 7 změna:

Dobrý den našel jsem po otci vzduchovku čz 800 bohužel hlaveň je z poloviny chycená rzí ,poradíte někdo čím hlaven osetřít a následně načernit ,nebo ji mám jen jemným smirkem očistit a naolejovat? pažbu napustím včelím voskem nebo fermeží -děkuji za rady

--pažbu napustím včelím voskem nebo ferměží

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

trtr
hodnocení

2x
Zdravím, od rzi jsem čistil pomocí houbičky na nádobí a WD spreje. Nutno o ale počítat s poškozením brynýru-černění. Lze zakoupit rychločernění od Ballistolu. Foto stavu by napovědělo více. Určitě ne brousit smitrkem, když už by to bylo nutné, tak tou nejemnější vlnou, nebo houbičkou 800 výše, nebo houbičkou na nádobí (raději tou jemnou stranou a jen olejem stírat rez pryč).

111®
hodnocení

0x

šmirgl ne...odrezovač...

hodnocení

0x

Sundat ocelovou vlnou ale půjde dolu i černění a hodně rychle to pak chytne rez znovu. Bohužel sada na domácí černění moc nefunguje a nevydrží. Ale dá se natřít brunoxem epo jen to holt nebude tak hezké jako černění protože je po zaschnutí lesklý a vytvoří vrstvu.

hodnocení

0x
Jemná vlna, wd, odrezovač. Nechal bych ji znovu načernit profi postupem, ať to černění vydrží. Pažbu jsem na slávce vybrousil, namořil a napustil tungovým olejem.

trtr
hodnocení

0x
Zdravím, tak průmyslový brynýr v Brunigalu by byl nejlepší. Nicméně i to rychločernění není úplně marné, ale je třeba černou vícekrát. Pokud budete nechávat černit třeba ve zbrojovce (myslím, že to dokáže zařídit firma AlfaProj a Spielberg Brno), tak si pohlídejte přípravu povrchu a nakonec nechat aplikovat vaření v oleji, tím se brynýr uzavře-ne všichni to ale dělají-je odolnější (CZ patent starých mistrů).
hg

Patent neboli průmyslový vzor platí tuším 10, maximálně 20 let (A znemožňuje používat patentovaný postup jiné Komerční firmě za účelem výdělku) takže jestliže to je od starých mistrů, tak to může provádět jakákoliv firma, pokud chce a funguje to.

Vy jste asi myslel "patent" v uvozovkách?

Něco jako třeba že trámy dřevěné se máčeli ve volské krvi, kacely za mrazu při úplňků..

No, a nebude lepší a levnější si koupit novou vzduchovku?

trtr
Zdravím, ano, myšleno v "", akorát kvůli rychlosti a šetření (většina věcí se jede dnes na kvantitu) se to fláká.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]