Nejste přihlášen/a.
Chci si nakoupit nějaké do zásoby, kilo za 35 Kč, tak která je lepší?
Všechno se dá sníst.
Osobně nekoukám na cenu, ale způsob výroby a hlavně, odkud pochází.
Dávám přednost světlé, světle zelené, nepřepálené pohance.
Ta tmavší se po uvaření sype.
Takže můžete si koupit půl napůl.
Pokud budu chtít, tak si ji vždycky mohu opražit sama. Zde tradiční mechanické loupání.
Hnědá je loupaná zatepla, tím má výraznější chuť. Světlá je loupaná zastudena, zachovává si více výživových hodnot. Ale zas tak moc se to neliší. Doporučuji propláchnout a namočit přes noc, pak je uvařená za pár minut.
Naslano mi chutná namočená s červenou čočkou půl napůl s bobkovým listem a majoránkou. Obě ingredience bobtnají i vaří se stejně dlouho, poměry lze podle nálady.
A jak se pozná ta mechanicky Loupaná případně ta špatná?
Podle mě není potřeba to vařit, jenom to pře liješ horkou vodou, zaděláš pokličkou, a za Hodinu a půl je to měkkoučký pěkně, Anebo je to potřeba nechat projít varem aby se nějaké jedy zlikvidovali a paraziti zahubily?, Třeba fazole jsou prý bez převaření jedovaté, kdyby si někdo chtěl zkusit jen naklíčené, ale jsou pěkně nechutné, třeba takový hrášek naklíčený bez vaření, zase je docela chutný (jak pro koho), Respektive dá se sníst.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.