Nejste přihlášen/a.
Bydlím v novostavbě. Mám bojler Dražice 100L necelý 3 roky starý. Vše ok, ale poslední měsíc když libovolným kohoutkem (v bytě jsou 4 kohoutky) pustím nebo zavřu průtok teplé nebo studené vody, ozve se z prostoru bojleru, tlumené klepnutí.
Nemohu zcela přesně určit ve kterém místě klepnutí vzniká, voda totiž nese zvuk. Pocitově ale tipuji že se jedná o horní část nádrže bojleru.
Voda dnes funguje, prostě jen se už měsíc ozývá tohle klepnutí při otevření a zavření vody. Jen když se otevírá a zavírá kohoutek pomaleji - potom se klepnutí neozve.
Vodoinstalaci dělal instalatér a před napuštěním dělali 24h tlakový test. Byl ok.
Asi před rokem nešla půl dne voda v obecním vodovodním řadu (pak chvíli tekla narezlá voda s bublinami). Ale letos žádná odstávka nebyla.
Prosím o rady, zkušenosti, co to může být a co dělat. Děkuji
Můj tip, respektive jen doměnka je, že v bojleru je bublina vzduchu (objemu tak 0,5l). Tak mě zajímá zdali jde nějak vypustit, podobně jako se to dělá na ústředním topením při odvzdušňováním.
musím to zkusit zítra, za chvíli jdu do práce.
Dělá to pořád, a nejenom při puštění teplé vody ale i studené. Nahřívání na to nemá efekt. Dělá to pořád.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.