Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem.mám kombinovanou chladničku Philco-PCS 2681 F.Dnes jsem chtěla zamrazit zeleninu a dala termostat,který je umístěn v chladničce na boku,na č.5,alespon tak chápu v návodu,když chci zamrazit.Náhodou jssem se podívala do mrazáku,cca po 3 hodinách a efekt byl uplně opačný,vše orosené.dělám nějakou hybu,nebo je termostat rozbitý?Já jsem tohle moc nedělala,vždycky jsem šoupla něco do mrazáku a nechala stupně obvykle cca na č. 3..Lednice je ještě v záruce.Moc děkuji předem,kdo pomůže,mám obavy,aby se nezkazily potraviny v mrazáku.jInak ale ješě dodávám,že když jsem dala na 5 ,tak v prostoru hladničky,ta namrzala,jen v mrazáku opačně.
Knoflík na/vedle termostatu většinou bývá na rozmrazení/odmrazení lednice.
Pokud jste ho stisknula, tak musíte počkat, dokud se lednice nerozmrazí a hlavně ho nemačkat znova, jinak i lednice začne rozmrazovat znova.
Ideálně to urychlit tím, že z lednice vyndáte věci, umyjete výparníky, odstraníte námrazu, hadrem vysušíte a necháte otevřenou, aby se rychleji prohřála.
Jakmile začne znova mrazit, tak naskladnit potraviny, zavřít a nechat vychladit do běžného provozu.
Je to jako vypínač,cvaknout nahoru,dolu a označená na tom je kolečko a čárka.Jediné co jsem se v návodě dočetla,aby se člověk nesnažil vypínat lednici kolečkem termostatu a při rozmtazování,vypnout ze zásuvky.Ted třeba lednice bzučí a při překlapnutí vypínače,žádná změna-No těžko říct,jestli je na rozmrazování,nezamačkává se.Jinak s tímhle čudlikem,laboruji až nyní,rozhodně jsem nemačkala,když jsem chtěla zamrazit a dala na tu 5.Výše píši značku lednice,kdyby se někomu chtělo podívat na návod,já v něm nenacházím,potřebné.děkuji všem za snahu pomoci.
Odpověď k čemu slouží : REŽIM NÍZKÉ TEPLOTY umožňuje správné fungování chladničky i při nižších okolních teplotách v rozmezí 10°C – 16°C. vypnout a zapnout ZIMNÍ REŽIM lze kolébkovým vypínačem umístěným vedle světla a termostatu.
Zkopírováno z návodu k vaší chladničce
ajvn-Dobrý den aděkuji za vysvětlení,co je to za knoflik.Ovšem,stejně ještě se zeptám.Ve chvíli,kdyj sem termostat dala na č.5,aby mrazák zamrazoval,tak byl knoflík cvaklý nahoru,což mám takto pořád a tedy na znaménko O .Pak dolu,je znaménko I .Znamená to tedy co?Když nahoru,je to v letním období,kdy je venku vyšší teplota?No a poslední dotaz,estli tohle mohlo ovlivnit,že mi mrazák,při vyšším nastavení,naopak rozmrazoval a je schopen mrazit,když jsme na č.3-4?Děkuji
@juglans - rád bych pomohl, ale neznám váš typ chladničky, to jsem jen vyčetl v návodu. Každopádně ten vypínač mějte na 0 ( vypnutý), protože máte chladničku umístěnou v pokoji, takže okolní teplota nižší než 16 st. nehrozí. A jak už psal bery, chladnička má zřejmě jeden chladící okruh , neřídí se samostatně teplota v mražáku a chladničce,což není po pravdě úplně ideální.
Postup byl takový.Vložila jsem do mrazáku,asi 1kg paprik,rozdělený do 3.baličku,prostě malé množství.Následovně,jsem otočila termostat,z bodu 3. na 5.Za cca 2 hod,lednice namrzala,ale mrazák povoloval a maximálně orosený.Jakmila jsem termostatem otočila na 3.zase normálně mrazák zamrazil.
Tyhle kombinace jsou pro mě záhadou. Ale protože to funguje, tak jsem to nikdy neřešil. Je tam snad nějaký přepouštěcí ventil, který řídí mražení (termostat snímá teplotu v ledničce a do okruhu mrazáku se pouští část chladiva). Je možné, že v tom je zakopaný pes (nemusí to být porucha, jen vlastnost toho systému).
Jo když jsme měli ještě starou calexku co měla dva kompresory a dva termostaty, to bylo něco jiného. Nastavovala se teplota pro lednici a pro mrazák zvlášť. Navíc ten mrazákový se dal přemostit na tzv supermražení (dosahovalo se teplot ke čtyřicítce). Jo a teploměr v ledničce a mrazáku je dobrá věc, ani nevím, jestli ho ještě v mrazáku máme, při odmrazování jsem ho zamrzlý vyndal a možná ho tam nikdo nevrátil.
Zlatý lednice a mrazáky dříve,když byl knoflík zvlášt.Jet lednici,aby namrzala,jen proto,že chci zamrazit,se mi zdá na hlavu.Ale tuhle záhadu.proč mi na č.5 spíše rozmrazuje,musí asi vyřešit servisák.Co ještě u této lednicemi není jasné,je tam knoflík na boku,vedle termostatu a nedočetla jsem se na co je.at zkouším ,jak zkouším překlapnout,nic nepozoruji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.