Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ochrana skladu s textilem

Od: somi® odpovědí: 6 změna:

Zdravím. Otevřeli jsme si sekáč. Všechno krásně čisté, voňavé. Máme dva sklady s regály s oblečením. Má někdo zkušenost, jak ty hromady textilu ochránit před případným hmyzem? Zatím máme čisto. Dal jsem do okna síť, místnosti udržujeme v čistotě. Přesto mám obavy, že stačí muška nebo mol a můžou začít řádit. Nedejbože si dotáhnout zvenčí nějakého švába nebo rybenku. Má někdo zkušenosti, jak se preventivně ošetřují textilní sklady a případně čím? Prevence je jednodušší, než řešit případné následky. Vykuřovat sklady nějakou směsí, která nesmrdí? Nebo jsou jiné postupy. S tímto problémem se musí jistě vyrovnávat každý sklad s textilem. Děkuji za rady.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

host
hodnocení

0x

Možná začít s pastičkami na myši, někde u zdi, kudy by mohly běhat. Záleží na skladových prostorách, které máte, možná jsou velmi čisté a nic nehrozí. Případně na noc pískající "myšiplaše", aby ty malé hlodavce nenapadlo udělat si v oděvec pelíšek a hnízdo.

hodnocení

O myši nemám obavy. Prostory jsou uvnitř budovy a opravdu čisté, nově udělané. Jen ten hmyz, který je venku všude okolo a mohl by nás přiletět navštívit. Taky se může stát, že bysme mohli něco dotáhnout se zbožím z jiného skladu. Opatrnosti není nikdy nazbyt.

bramburka
hodnocení

0x

Nemam sice zkusenosti se skladem, ale na chalupe se mi podarilo toto:
proti mysim jsem rozlozila na podlaze listky maty peprne a pouzite cajove sacky
proti molum davam do skrine skorcici, bobkovy list a taky matu peprnou - proste vsechno, co jim zapacha
Na Vasem miste bych se ale zeptala spis primo v nejakem skladu.
Stalo se mi, ze jsem sla nakupovat do galanterie a z latek na me vyleteli 2 moli. Tam uz nakupovat nepujdu!
Tak at se vam dari!

hodnocení

No a tomu chci předejít. Proto mne zajímá ta prevence.

km
hodnocení

0x

oslovil bych firmu, která se tím zabývá

hodnocení

To je dobrý nápad. Zajdu přímo na deratizační firmu a oni určitě takové sklady po republice řeší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]