Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Falcovaná pultová střecha

Od: pet odpovědí: 7 změna:
Zdravím.
Nemáte někdo zkušennost s opravou ploché falcované střechy?v jednom místě se vytvořil lavor a zůstává zde stát voda a v tomto místě je uz pporezivělá a oběvili se malé dirky po té co jsem ze střechy v zimě shraboval sníh.prošlapal jsem to a o vánocích jsem měl v kuchyni potopu.opravil jsem to kouskama IPY v místě tech prasklin a od té doby dobrý i při větším liáku ale rád bych předešel opět zimnímu výplachu.do budoucna plánuji renovaci ale ted jsem myslel jen nějakou opravu pro klid.buď mezi falce natavit IPU nebo snžší cestu nejakej hydroizolační nátěr na bázy gumoasfaltu nebo neco na ten zpusob.
Tak jestli máte někdo zkušenost nebo radu tak ji uvítám.
Děkuji za vše s pozdravem Petr.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

IPA jako provizorium OK.

hodnocení

2x
V tom prošláplém místě bude špatné bednění. Nemá smysl řešit provizorku. Do zimy máte dost času na opravu krovu a bednění a novou krytinu.
Tak nějak. Je velká pravděpodobnost, že tam zatéká delší dobu, prkna odešla do věčných lovišť a pak není problém to prošlápnout. Takže bude lepší trochu větší oprava nežli jel látání Ipou.
pet
hodnocení

Tam žádné bednění neni.je to rovná střech s min.sklonem.co je pod tim netušim.jen hádam ze nejaký prostý beton či co.kdyz po tom chodim tak to jako křupe jako by pod tim byl rozdrolenej beton.na novou ted nemam.kdybych měl tak bych tak učinil.
Že by na betonu byl falcovaný plech?
Teoreticky to možný je, ale nezdá se mi to. To by museli klempírové každý kalhotky buď přistřelit, nebo hůř, vrtat a šroubovat.
Já také nemám na novou střechu tak si ji budu muset opravit sám.
V kovošrotu sehnat pár plechů nebo sudů, ohýbačku na lemy vyrobit. Za víkend musí být opraveno, jen chtít.

hodnocení

0x

Už ste od vianoc mal mať novú strechu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]