Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Posunutí vzduchotechniky digestoře

Od: miroslav05 odpovědí: 4 změna:
Dobrý den,
mám na Vás možná trochu hloupý dotaz.
V panelovém domě je centrální odvětrávací zařízení. O odtah se stará elektricky spínaný ventilátor na střeše. V každém bytě jsou v centrální šachtě 2 odbočky - do koupelny a do kuchyně. V kuchyni je ale výstup nízko a já bych ho rád posunul výš. Můj návrh je zaslepit stávající odbočku a vyříznout díru do šachty, do které by se napojila nová trubka do kuchyně. (Na digestoř se napojovat nebude, bude sloužit čistě jako odtah)
Může to mít nějaký negativní vliv na funkci vzduchotechniky?
Děkuji ta pomoc.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ano aj nie, zalezi na konkretnom prevedeni toho plechoveho potrubia, vnutri byva prepazka, ktora ma prudenie vzduchu usmernovat tak, aby sa byty vzajomne neovplyvnovali. Odporucam vyvrtat tam par dier d = 10mm a strcit endoskop a overit stav, pripadne vyuzit existujuci velky otvor, ktory planujete zaslepit na overenie situacie.

miroslav05
hodnocení

Přepážky tu nejsou, pouze vyústění směrem dolu viz foto. Otvor bude samozřejmě menší, než původní.
Posunutí vzduchotechniky digestoře

hodnocení

0x

Domluvit se se správcem (majitelem) domu.

makk
hodnocení

0x

Někdy sy stoupačky mívaly přepážky, pokud byste se novou dírou třefil do toho oddělení přepážek, pak může být problém, jinak ne. Pokud by náhodou bylo mezi stoupačkou a stěnou do kuchyně místo, pak by stačilo k napojení použít ohebné potrubí (např. Aluxxx (xxx je vac, flex, dec... podle výrobce, jinak je to stejné).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]