Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr kotoučové brusky

Od: heterak® odpovědí: 8 změna:

Potřebuji koupit kotoučovou brusku.

Zaujala mě bruska viz odkaz.

Nemohl sem ale na ní najít žádné recenze,pouze tuto jednu z odkazu

.

Szlifierka stołowa METABO DS 150 M 370W 604150000 (youtube.com)

Píše zde, že jí reklamoval jelikož nejsou vyvážený kotouče ale reklamce nebyla uznána,že je vše OK.

Je to ojedinělý případ nebo na to nemám brát ohled?

Když koupím tuto brusku,bude se tak divně točit jako na videu?

btw:vím že nejste jasnovidci,ale rád bych se utvrdil v tom, jestli má cenu tuto brusku kupovat či nikoliv.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Brusku od Elka
dum.bazos.cz/...
doplněno 25.08.24 12:40: Ačkoliv jsme měli i brusky Metabo, Makita
Po delší práci se zahřívaly a musely jsme přes ně dávat mokré hadry.
Koupit českou, československou
Bohužel firma ELKO výrobu zrušila. Kvůli dementům kupujícím ty klumpy...
trtr

Zdravím, ono to zahřívání je vlastnost - důležitý je tzv. zatěžovatel, toj doba povoleného provozu vs doba klidu. Staré brusky mohly kolikrát jet i nonstop.

hodnocení

4x

Tyhle nový, dietní stroječky jsou fakt papundeklový a to šmajdání kotouče je dost typické. Opravdu nejlepší řešené je šáhnout po poctivé bazarovce, já mám v dílně brusku po dědovi někdy z roku 49. Pokud je ten stroj bytelně udělaný, jediné, co se může měnit, jsou ložiska. Na té mé jsou minimálně 40 let starý a asi ještě ,,pár ´´roků vydrží

No jo, papundeklová bruska, celá se klepe, nesmí se přitlačit, jinak se zastaví, ale zase je levná.
Přitom za čtyři tisíce se dá sehnat Elko 175. Dvoukotoučová, dvourychlostní, hlavně bytelná a takřka nezničitelná. Možná by někdo viděl jako nevýhodu třífázový motor, já ne. Přežije několik podobných brusek.
@jenyk
Brusky od ELKO (už vyrobené v České republice ne ČSSR) měli v dílnách i v Bavorsku. NA NEJAKY BRUSKY Metabo nebo Bosch tam nějak tak z vysoka sra...
Přitom ELKO muselo ukončit výrobu
Všechno je to bizár

trtr
hodnocení

0x

Zdravím, staré brusky jsou nejlepší, ale musí se kolikrát udělat servis. Na těch nových je to takové dodo(dodělej doma), záleží na co to bude, jakou velikost a jakou zátěž. Ty kotouče šmatlají snad na každé - kolikrát stačí si trochu pohrát s natočením kotouče, podložit papírem pod příložku a zase dotáhnout. Pokud šmatlá kotouč, tak se orovná orovnávačem kotoučů. Na vrtáky jsem si koupil GUDE 125 mm a myslím že dobrý.

P.S.: Koukejte taky na provedení brusných opěrek, často ej to pouze plech a to není nic moc. V práci jsem makal na BOW Optimum, myslím že to byla 200 mm, kromě výměny vypínače - asi 2x během záruky, tak dobrý strojek.

hodnocení

0x

Házení kotouče ani okrajově nesouvisí se značkou brusky. Každý nový kotouč se přece musí vystředit a orovnat. K reklamaci by byl ohnutý hřídel nebo vůle v ložiscích a to z videa nevyplývá.

Ano, ale na takovou "brusku" jako je na videu snad ani nemá cenu kotouč orovnavat.
To má cenu na pořádnou brusku,jak už jsem se zmínil výš

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]